Altea

Ez volt a harmadik alkalom, hogy lementunk Costa Blancara es ez volt az az ut, ami alatt ugy erzem vegkepp beleszerettunk a ‘Feher Partba’. Azt kell mondjam eddigi tapasztalataink alapjan,  hogy  Benidormon kivul (ami nekunk nem jott be tobb szempontbol sem) az egesz part valoban tele gyonyoru tengerparti kisvaroskakat, amiket mindenkepp erdemes vegig latogatni, ha itt jar az ember! A kovetkezo par potszban harom kedvenc helyunket fogom bemutatni, ahol a mostani ut soran jartunk es amit szivbol ajanlunk masok figyelmebe is: Altea, Xabia es Moraira. A harom hely kozul gyakorlatilag barmelyik helyen szivesen eltoltenenk honapokat is :)) Kezdem Alteaval.

Altea egy igazi gyongyszem, rendkivul hangulatos ovarossal, Costa Blanca ‘muvesz fovarosakent’ is ismert. Az ovaros egy dombon helyezkedik el, aminek kanyargos utcacskai tele vannak iparmuvesz, kezmuves boltocskakkal, galeriakkal. Kaprazatosan szep  az egesz varos, varazslatos hangulata van, amit a domb tetejen ulo kek kupolas templom (Iglesia de la Virgen del Consuelo) es az elotte elterulo ter csak tovabb fokoz. Ez a varos legmagasabb pontja egyebkent, ahonnan pazar kilatas tarul elenk. Engem mindig teljesen elvarazsolnak az ilyen tipusu tengerparti varoskak, ahol  egyszerre  erezni minden sarkon a tortenelmi  es mediterran hangulatot. A Bouganville bokrok viragai csak ugy ‘omlenek’ az emberre mindenfele. Tovabba narancs-, mandarinfak, leanderek es palmak adjak azt a jellegzetes mediterran utcakepet, amihez itt hozzaszokik az ember. Nem beszelve a hatterben huzodo hegyekrol, a tengerrol es a vakito kek egrol, amik mind a vegsokig fokozzak az emberben az elet szeretet :) Ha lehetne, minden hetveget itt toltenenk, vagy legalabbis felvaltva a masik ket hellyel ;-) Tovabbi kepek errol a gyonyoru helyrol alabb valamint ITT.

3 thoughts on “Altea

  1. Oké… azt hiszem a narancsfás-házbejáratos képnél döntöttem el hogy legközelebb mediterrán tájak felé veszem az irányt :-) Istenem de gyönyörű! A francia Riviérás képeid tetszettek még ennyire.

  2. En is ugy erzem, hogy itt konnyu megtalalni mindazt, ami szep es elvezheto – tenger, napfeny, mediterran vegetacio, eletszeretet, ez a fajta eletstilus. Nyaron kulonosen nem lehet mindezzel betelni :)) Persze mas eletstilust is tudok elvezni, es sok minden mas is meggyonyorkodtet, de most, hogy itt elunk, ez tolti ki ezt az idoszakot es ezt elvezzuk :))
    Gyonyoruek a dan kikotos kepeitek is, anno ott is gyonyorkodtem bennuk sokat. Remelem egyszer tenyleg delebbre jottok, kicsit kozelebb a napfenyhez ;)

  3. Pingback: Calpe « Living here and there

Leave a comment