About us

Formenteran

Én, Szutorisz Vera, írom a blogot, Globetrotter név alatt. 2006 augusztusában kezdtem el az írást, pár nappal azután, hogy repülőnk leszállt Incheon repülőterén, Dél-Koreában. Szöulban közel két és fél évet töltöttünk. Azóta eltelt több, mint nyolc év és a varázslatos és misztikus ázsiai helyszín átcserélődött a mesés és napsütéses Mediterrán világra, azon belül is Spanyolországra, ahol már 7. éve élünk.

39 ország, 4 kontinens, ahol eddig megfordultunk, ezen belül 7 különböző ország (Mo-ot nem számítva), ahol eddig éltünk felfedezetünk, ahova nem turistaként érkeztünk, hanem a hétköznapokba belekostolni és közelebbről megismerkedni a helyi kulturával és emberekkel. 3 fő nyelven folyik a kommunikáció az életünk különböző szinterein: magyarul, angolul ill spanyolul, de ha ez a három kevésnek bizonyul, akkor automatikusan aktiválódnak nálunk a metakommunikációs eszközök :) Ez utóbbit Dél-Koreában kíválóan lehetett gyakorolni mindenféle izgalmas helyzetben :-)

Álmok és az álmok megvalósításáról szólnak a mindennapjaink, amiben egy dolog az állandó: a változás és a belső munka :-) Az ember folyamatosan változik, újabb felismerésekre jön rá, felfedez és közben fejlődik. Erről szól az élet. Ketten indultunk el ezen az úton, több, mint 16 évvel ezelőtt, de 6 éve szerencsére bővült utazó kiscsapatunk Dani gyermekünk személyével, így azóta hárman haladunk tovább az úton.

harmasban

Ez a blog utazásokról, különböző kulturákban való megmártózásról, fenséges tájakról, kulturális és emberi hozzáállásokról és különbözőségekről, helyi gasztronómiákról, egészséges és tudatos életmodról és random gondolatok megosztásárol szól. Fontosnak tartjuk, hogy abban az esetben, ha az ember expat életet valaszt, maradjon mindig minden új dolog felé nyitott és előítéletmentes. Más kultúrák és országok szokásai felett csak az ítélkezik, aki valójában nem ismeri elég mélységben sem saját magát, sem kulturáját, sem az országét, amit épp ‘megítél’. Minél több sztereotípia él az emberben, párosítva konkrét tudás és személyes tapasztalat hiányával, annál nagyobb ellenállésokba ütközhet az út során. A nyitottság és őszinte érdeklődés nem más, mint út a megértés és elfogadás felé! Minden megtapasztalás tovább gazdagítja karakterünket és segíti személyes fejlődésünket is.

A blog továbbá minden olyan dologról szól, ami egy utazó expat család mindennapjaiban törtenik, amihez sok-sok kép is társul, bízva abban, hogy ennek mások is örülnek :-) A blog kezdetben, 2006 augusztusától még Szöulból, Dél-Koreábol, 2008 novembere óta pedig Spanyolországból jelentkezik, de nyomokban korábbi angolszász országokban tett hosszabb-rövidebb tartózkodásunk emlékei is fel-feltűnnek.

Rólunk: több, mint 18 éve ezelőtt ismerkedtünk meg. Együtt végeztük az egyetemet, és mentünk ki 20 évesen Londonba nyelvet tanulni, ami mellett heti 20 órat dolgoztunk, amiből tudtuk fedezni mind a nyelvtanulás költsegeit mind a hétvégi kirandulásainkat Londonban ill a UK-n belül. A következő év nyarán, a Londonban megszerzett nyelvtudással, az Egyesült Államokba mentünk a Work & Travel program szervezésében (J-1es vízummal) nyári munkát végezni több száz másik közép-európai diákkal együtt. Mi szerencsésen Cape Cod szigetén kaptunk munkát, ahol több, mint 3 hónapon keresztül az Eastham-i Sheraton Hotelben, és az Aesop’s Table nevezetű homár étteremben, Wellfleetben, dolgoztunk napi átlag 10-12 orát.

USA traveling

Ezután a fantasztikus és intenzív nyár után az ott összegyűjtött pénzből újabb álmunkat valosítottuk meg: Ausztraliát! Sydney-ben 2002 január 5én landolt a gépünk, ahol ismét különleges és tanulságos élményekkel gazdagodhattunk az eltöltött négy hónap során. Sydney-be elsősorban tanulni mentünk, elvégeztünk egy 400 orás Business English tanfolyamot, ami mellett terveztünk dolgozni is részmunkaidőben, de ez 2002 év elején, a 2001 szeptember 11.ei torténések után, nem bizonyult egyszerűnek és valószínűleg korán is feladtuk, így 4 hónap utan magunk mögött hagytuk az ausztrál kontinenst és visszatértünk a jó öreg Európába. A következő 4 évben míg Kareszt a gépészmernökség foglalta le, addig én HRes tudásomat melyítettem először egy ír tanácsadó irodánál, majd egy amerikai multinál, miközben párhuzamosan csináltam tovább az egyetemből hátra maradt 1,5 évemet. Az otthon töltött évek alatt is minden letezo szabadságunkat és pénzünket újabb és újabb utazásokba fektettük. Utaztunk országon, Európán belül, tengereken és oceánokon át, több kontinensen is.

2003ban volt egy rövid pár hónapos állomásunk Dániában is, ahol Karesz töltött el szűk félévet az akkori cége HQ-ben. Én pedig csatlakoztam hozzá. Alapvetően jól éreztük magunkat, de Dánia nem az az ország, ahol hosszabbtávon el tudtuk volna képzelni, hogy éljünk. Másra vágytunk, igy mentünk tovább az utunkon :-)

A keleti szél aztán egy forró augusztusi nyári nap 2006ban az ázsiai kontinensre, Szöulba, Dél-Korea fővárosába vitt, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk nap, mint nap! Az első év mindkettőnk számára munkával, új barátokra találással és számos inspiráló utazással telt az ázsiai kontinensen. Így jutottunk el Szingapúr, Malajzia, Indonézia, Japán és Hong Kong csodálatos területeire és jártuk be Koreát. A kint töltött második évünk, újabb szinterekre sodort bennünket, amikor mi is beléptünk a családalapítok vidám és izgatott sorába, Dani születésével :)

2008 év végén hagytuk el, akkor fájó szívvel Koreát és telepedtünk át Madridba, a fenségesen szép spanyol fővárosba, ahol 7. éve élünk már.

Imádunk itt élni, rengeteg lehetőséget, változatosságot és szépséget kínál mind a főváros mind az egész Iberiai-félsziget. A kezdeti berendezkedéssel eltelt hónapok után rövid időn belül hozzá is kezdtünk ennek a hatalmas, gyönyörű félszigetnek a felfedezéséhez és megismeréséhez, amire másokat is szeretettel invitálunk, mégha csak olvasókent is! A blog oldalában található kategoriák segítséget nyújtanak, hogy témak és országok alapján vissza lehessen keresni az oldalon található informaciók között.

Como decia Seneca: ”Mi patria es el mundo entero” – ”Hazam a vilag”

Úgy tartjuk mindketten, hogy függetlenül attól, mely sarkába születtünk a világnak, igazi otthonunk a szívben van, ami pedig nem jelent határokat. Az otthon számunkra annyit jelent: otthon lenni a világban! Bárhol és bármikor! global citizen passportSzámunkra a boldogság titka: önmagunk teljes megismerése és vállalása, a feltétel nelküli elfogadás, kölcsönös tisztelet és tolerancia, amihez az utazás rendkívűl jó alapot biztosít szerintünk. Új helyeken, újra megtalálni a helyünket a világban, újabb oldalainkról ismerni meg önmagunkat egy izgalmas belső utazás része. A világ sokszínűsége és szépsége kimeríthetetlen! Rajtunk múlik, hogy mit veszünk észre belőle és mennyire éljük valóban tudatosan az életünket – ha az ember a jószándékot, segítőkészséget és a világ szépségeit keresi, akkor meg is talalja. ♥

Happiness is a choice we make in ourselves! It does not depend on the outside world but on our dispositions!

”Dare to live the life you have dreamt for yourself! Go forward and make your dreams come true!”- Ralph Waldo Emerson

15 eve e Minden kommentet és kérdést szivesen veszünk bárkitől itt illetve a sunnywalk64kukacgmailpontcom-ra email címen is.

Greetings from the World of Happy Travellers :-)

47 thoughts on “About us

 1. Sziasztok!
  Szinte végig olvastam a blogjaitokat és gratulálni szeretnék, hogy milyen olvasmányos és hasznos minden, amit leírtatok. Végre egy olyan blog/oldal, ahol érezni, hogy nyitott, sokat látott és intelligens módon álltok az élethez.
  Számomra pedig igen hasznosak a leírtak, ugyanis a párommal 2010 végén, illetve 2011 elejére tervezzük a kiköltözést Madridba. Így találtam rá az oldalatokra is. Keresve olyan információkat, amelyek segíthetnek a spanyol élet, hangulat jobb megértésében…
  Én tavaly eltöltöttem néhány hónapot Malagában és talán ezért is vágyódom annyira Spanyolországba. Szerencsére a páromban is olyan embert ismertem meg, aki ott szeretne élni, így most azt tervezzük, hogy kiköltözünk. Mennénk mi hamarabb is, de most várjuk a babánkat, aki júliusban érkezik, így várnunk kell egy kicsit…
  Ha van kedvetek írni, ismerkedni velünk, annak nagyon örülnénk.
  Szép napot! Bálint

 2. Kedves Vera!
  Nagyon szépek a képek, örülök, hogy írtál. Gyönyörű helyen laktok, Magyarországon is lennének szép helyek, csak itt nem becsülik meg a szépet és a tisztaság sem az erős oldalunk. Mikor jöttök megint látogatóba, olyan jó lenne találkozni… a spanyol nyelvvel mennyire boldogulsz és Dani? Én nagyon boldog vagyok, hogy Gergő egyre okosabb, mint egy felnőtt néha úgy beszél/viselkedik, hihetetlen!!!

  Puszillak Titeket,
  Adri

 3. Szia!:)
  Ha nem baj, kérdeznék valamit. 15 éves vagyok, de tudom, hogy Madridban szeretnék élni, mert az egyik kedvenc országom fővárosa, és gyönyörű.:) Nem tudod véletlenül, hogy szerinted lehet, -e , hogy ott végezzem el az egyetemet? Mert olvastam még régebben egy iWiW a világ körül cikket, és egy lány Madridban jár egyetemre, és a fizetéséből fent tudja tartani magát. Szóval így tényles lehetséges lenne?
  Egyébként mennyire elviselhető egyébként ott a nyári forróság?
  Válaszodat előre is köszi, és egyébként NAGYON jó a blogod!!!;)

 4. Szia! :)
  orulok, ha tetszik a blog, koszonom szepen :)
  Sajnos infot arrol, hogy hogy lehet kijutni tanulni az itteni egyetemekre, nincsenek. Viszont, kiderulhetett mar a blogrol, hogy attol, hogy ugy gondolom, az ember barmire kepes, mindent meg lehet valositani, amit igazan szeretne! Kitartas kell hozza es hit! Az ember mindig maga szabja sajat maga hatarait! Szoval nem adnam fel a helyedben es megkeresnem a modjat, hogy hogyan juss ki! Biztos sikerulni fog, hiszen meg fiatal vagy, es mar most tudod mit szeretnel elerni!Sok szerencset hozza!
  Az itteni forrosagrol meg irok majd!

 5. Sziasztok!
  Annyira örülök, hogy rátok találtam!
  Mi is fontoljuk a kiköltözést, folynak a tárgyalások a kinti munkáltatóval. A blogotok erőt és biztatást ad. A sok egyéb mellett pl. az ovis-beszokós téma is nagyon hasznos számunkra.
  Köszönjük, hogy vagytok, és hogy közkinccsé teszitek a tapasztalataitokat, önzetlenül segítve ezzel másoknak.
  Kívánjuk, hogy élvezzétek a spanyol tartózkodásotok minden pillanatát!

 6. Szia! Mindig pozitiv visszajelzes, ha vki barmi hasznosat is talal a blogon, hiszen ebben a temakorben sokan kivancsiak lehetnek ki hogy eli meg ezeket a szituaciokat, en is szivesen olvasnek hasonlo blogokat, akik kisgyerekkel egyutt kulfoldon elve, az orszag bemutatasan tul, a helyzetbol adodo ‘nehezsegeket es szepsegeket’ egyarant megosztana. Ti merre mentek es mekkorak a gyerekek, ha jol veszem ki, akkor egy igencsak van nektek is? Ha inditotok blogot, akkor add meg kerlek majd a linket hozza nekem is :)) Szep napot!

 7. Sosem felejtem el, amikor összejöttetek, mennyire vibrált a billiárdteremben a levegő… :) Rég láttalak benneteket, hiányoztok! Örülök, hogy ilyen szép helyen éltek!

  • PappZ, Veled itt is össze lehet futni?:) vicces
   meg az is, hogy Verával mindig ugyanabba a suliba jártunk, ezért mindenhonnan vannak közös ismerősök:)

 8. szia:)
  tetszik a blogod, rendszeresen szoktam olvasgatni, nézegetni a szebbnél-szebb képeket;)
  meg tudnál nekem mondani valamit?:) az igaz, hogy Barcelonában a spanyol nem sokat ér, ha esetleg le szeretnék ott telepedni, mert a katalánok nem hajlandóak spanyolul beszélni?

 9. Szia! Hat Barcelonat a spanyol miatt nem erdemes valasztani, mert tenyleg a katalant beszelik, es az emberek is joval ‘hidegebbek/zarkozottabbak’. Eddig, akiket ismertem es ott eltek (beleertve ocsemeket is), mind eljottek – nehezebb a beilleszkedes, amit turistakent nem szur le az ember. Bar nekunk turistakent sem jott be a varos elsore, masodjara is csak azert, mert ocsemek ott eltek es szep emlek volt egyutt tolteni par napot a varosban. Diakkent el tudom kepzelni, hogy jo lehet ott elni, de egyebkent szerintem kicsit ‘overrated’, ami a mediabol jon le Barcelonarol… Spanyolorszagnak rengeteg klassz helye van, ahol valoban a spanyolt beszelik :-) Ennek ellenere nem akarlak lebeszelni semmirol, csak a velemenyemet kerdezted, azert irtam le. Mindenkinek mas jon be :-) Nekunk bejott Azsia is nagyon, de biztos vannak, akik elkepzelni nem tudnak, hogy ott eljenek :-) ez ember fuggo is :) Koszi, hogy olvasod a blogot! Legjobbakat!

 10. Pingback: Soon | Living here and there

 11. szia Vera, klassz lehet a vilagot nem csak turistakent megelni. :) en is eltem mar itt-ott, de talan ennyi helyen, mint ti, nem. :) sokat utaztam es meg remelem, fogok. :) Europa sok orszagaban jartam, foleg turistakent. Spanyolorszag meg hianyzik. :)

  Nekem Olaszorszag volt az almom, mar sok even keresztul, mig vegre sikerult is megvalositani, bar addigra eltem 3-4 honapot Kanadaban, ahova szivesen visszamennek, es az USA-ban, ami szinten sok felfedezni valot hagyott meg maga utan.. :) Ott osszesen kozel 3 evet eltem, 2 kulonbozo allamban (Colorado es Connecticut), de sikerult 14 masik allamot is futolag meglatogatni. a tobbi hianyzik. :)

  Azsia, Ausztralia alomfoldreszek, es erintetlenek reszemrol. egyszer akartam menni Szingapurba dolgozni, de vegul nem palyaztam meg az allast, mert mindenfele “nyomzasok” utan, a cegrol a helyrol, arfolyamrol stb. ugy dontottem, hogy az a fizetes, amit ott igertek, jo fizetes lett volna akkor forintban Magyarorszagon, de edeskeves ahhoz, hogy ott megeljen belole az ember.. szoval atveros szaga volt, igy hagytam, de az orszag es az otlet nagyon vonzott. :)

  Aprilisban lesz 10 eve, hogy itt elek es van egy 7 eves kislanyom. Jelenleg nem dolgozom, legalabb is nem alando munkaval. Meg kell mondjam, hogy az a sok dolog, ami erdekel, es a gyerek dolgainak kovetese eleg jol kitolti a napjaimat, nem unatkozom igy sem. :)

  Orulok, hogy rabukkantam a blogodra, nagyon erdekes, es szines, sok tapasztalattal, elmennyel, es hasznos ismerettel tele. :)

  Bocsanat, az itt-ott talalhato elutesekert, nem mindig veszem eszre…

  Kellemes estet. (most este van) :)
  Erika

  • Szia Erika! Elnezest, most tudtam idejutni!
   Erdekes, hogy emlited te is Singapore-t, addig mig nem jartunk ott en elkepzelni nem tudtam, hogy az egy ennyire fantasztikus hely! Miota viszont ott toltottunk egy hetet, visszavagyom es erzem, hogy meg megyunk…lehet hosszabbtavra – benne van az elso harom kovetkezo desztinacionkban :-)

   Europat mi is bejartuk keresztbe-kasul, rengeteg helyet tobbszor is felkerestunk, Skandinaviatol-”Mediterraniaig”. ami kimaradt, es meg megneznenk szivesen, az Montenegro es Gorogorszag. A tobbi mind kontinensen kivulre esik :)

   En azt tudom, hogy az utazasoknak koszonhetoen nem csak a kitorolhetetlen emlekeket kaptuk ajandekba, hanem rengeteg onismeretet es tudast is a vilagrol, toleranciarol, kulonbozo kulturakrol, megertesrol… Ugy gondolom, hogy egyik kultura sem tobb vagy kevesebb, minden nemzetnek megvannak az ertekei, s azokat kell kihangsulyozni, es tanulni…atvenni es hasznalni… itt is rengeteg dolgot tanulunk a spanyoloktol, megha vannak dolgok, amiket teljesen kulonbozokeppen is latunk, de tudjuk, hogy azert vagyunk itt is, hogy amennyire lehetseges felfedezzuk es megsimerjuk ezt a sokszinu orszagot!

 12. Szia Vera, ne haragudj, hogy csak most valaszolok, de elfelejtettem bejelolni a follow-up rubrikat, igy “elvesztettelek”.. :( Hogy rovidre fogjam, mert epp rohanasban vagyok, azt kell mondjam, hogy teljesen egyetertek veled! :) igen, minden orszag ad valamit, amit – szerintem – csak az arra erdemesek/nyitottak tudnak ertekelni. :) ok, mindenkepp gazdagon ternek haza egy-egy helyrol, es visszavagynak, mert “nem volt eleg”, amit magukba tudtak szivni olyan keves ido alatt. Velem igy szokott lenni… :)

  nagyon klasszak a kepeid! :) most en is felraktam nehanyat a flikr-re is. ha van kedved hozza, kukkants be oda :) http://www.flickr.com//photos/erika_tolgyesi_pitto/show/

 13. Tok jo, hogy mindig ”9”en valaszoltunk egymasnak 19, 29 es 09 :D
  Nem tudom, hogy mas is jelezte-e mar neked, de nem akar bejonni az oldalad, pontosabban nem tolti be…ezert nem tudok ramenni, de a kepeidet megnezegettem es nem is gondoltam volna, hogy ilyen hideg van arrafele, hogy fagy pont ala megy, de a belvaros igy is hangulatos, koszi, hogy megosztottad. Mi ketszer mentunk keresztul a varoson, de csak rovid idore alltunk meg,igy sokat nem igazan lattunk, inkabb csak a kikotobol, de ami a forgalmat illeti, az eleg szepseges volt :D hatalmas a kulonbseg, Olaszorszagban vezetni es Spo-ban, pedig mielott idekoltoztunk nem gondoltuk volna, hogy lesz barmi kulonbseg ;D Itt ahhoz kepest total nyugalom van es a legnagyobb kulonbseg persze, hogy itt van hely, es kevesebben is elnek, mig Olaszo-ban, plane gondolom az eszaki reszen a turista szezonban, nem semmi elmeny :D

 14. igen, nekem is feltunt ez a “9”-es dolog! :) hogy nehogy kiterjunk a szamkorbol, gyorsan valaszolok! :)
  meg senki nem jelezte, hogy nem tudta megnyitni az oldalt. akkor, se sikerul, ha mondjuk rakeresel, es ugy probalod?
  en nem is vezetek, pedig imadok vezetni. :) hamarabb megjarom gyalog, meg busszal a dolgot, mert hiaba erek oda valahova, ha majd az osszes elonyt elvesztegetem a parkolassal.. :) de azert izgalmas! :)

 15. Megertelek :) Ha igy lenne itt is, akkor en sem vezetnek, de mostmar megszoktam es elvezem miota automata autonk van es csak a forgalomra meg Danira, ha epp velem van, kell figyelnem :))
  Hiaba lepek ra a linkre, nem tolti be, eszmeletlen lassan csak forog-forog de nem jon be az oldal… mondjuk a spanyol netrol is lehetne ‘odakat’ irni :D
  Majd megprobalom masik bongeszoben is.

 16. Sziasztok:)
  Vegre talaltam “sorstarsakat” akik utazva elik az eletuket:) es erolkodes nelkul “csipobol” tuzelve irnak ekezetek nelkul:))) Szemed, mintha a szemem lenne:)))) Tehetseged minden iranyban megmutatkozik! Csak igy tovabb!!!! Elvezzetek az Eletet!
  Gabriel

 17. Draga Gabriel, 8 ev ekezetek nelkuli iras utan mar tenyleg fel sem tunik, csak akkor ha vki errol visszajelez ;)) en mar megszoktam, hogy spanyolul es magyarul is ekezet nelkul irjak es olvassak…az agyam atlat mar ezeken :DD es azt hiszem a mondanivalokon sem valtoztat, hogy hasznalok v nem hasznalok ekezetet. Ugyis pont azokhoz jut el, amirol irok, akikhez szukseges es akik nyitottak ra :)) Koszonom minden kedves szavadat, es a meditcios oldaladat, amint tudom szeretnem megosztani majd az oldalamon is, akarcsak eljutni es kiprobalni is minel hamarabb!! Disfruta la vida al tope!!!

 18. Kedves Vera, koszonom hogy irod ezt es a masik blogod, csodalatos. Koszonom hogy olvashatom. Nagyon hasznosnak talaltam az etelekrol megosztott kutatasaidat is, tej, hungary for change, feherjek.. szep napokat neked, nektek. Koszonom. :)

 19. Alex, koszonom szepen a kedves szavaidat! Nagyon szeretem en is irni a blogokat es megosztani rajtuk a gondolataimat, elmenyeinket es termeszetesen az altalunk megtapasztalt vilagot kepek formajaban is :)
  S ha mar ugyis ennyire elmelyedek ezekben a temakban, es belefektetek annyi energiat amennyit, hat miert ne osztanam meg masokkal is, hiszen igy tanulhatunk meg tobbet, egymastol is!
  Nagyon szep hetet neked is!

 20. Jo reggelt, most ebredtem en is nemregen :) Olvastad a valaszt, amit a masik blogon irtam ket reszletben? :) Az email cimem a bemutatkozas alatti utolso sorban talalod, ilyen formaban: sunnywalk64kukacgmailpontcom mert ha rendesen irom ki kukaccal es ponttal, akkor spam-ek tomkelege jon! szep napot!

 21. Igen-igen olvastam. :) El is kezdtem válaszolni csak kicsit személyes és nagyon hosszú lett. Semmi sem titok, de először inkábbneked küldeném el. :) Köszi. Küldöm máris.

 22. Kedves Globetrotter,

  miért választották végül Spanyoilországot (mondjuk USA déli része, Korea vagy Mo. helyett, és miért Madrid, miért nem tengerpart? Tényleg komolyan érdekel, meg talán másokat is, hiszen kevesünkbnek van ilyen jó összehasonlítási alapja. Sok riportbnana hallottam, hogy Mo. trulajdonképpen nagyon jó hely világviszonyban

 23. Kedves Zoltan,
  Orulok, hogy ratalalt a blogra. A kerdesre a valasz, hogy ‘vegul?’ – ez meg messze nem a vege :-) 14 evvel ezelott vagtunk bele ebbe a megannyi csodalatos elmenyt rejto global nomad eletmodba es azota negy kontinensen, 7 orszagban elve es 35ben pedig megfordulva jarjuk szep lassan a vilagot, es innen meg hosszunak es szinesnek igerkezik utunk – Madrid egy fantasztikus allomas a sok kozul. Annak idejen, amikor szobajott, hogy atmenetileg visszakoltozzunk Europaba, akkor Spo-ot tudtuk elkepzelni egyedul, ahol jol erezzuk magunkat, s mivel munka a fovarosban volt elsosorban, ezert idejottunk, de nem bantuk meg, hiszen innen az egesz Iberiai-felszigetet fel tudtuk fedezni alaposan, raadasul kituno kozvetlen repulojaratok vannak Madridbol a vilag barmely pontjaba. Szerintunk a vilag egyik legelhetobb es leggyonyorubb varosa Madrid, ahol a helyiek nem veletlenul tartjak ugy, hogy innen egyenesen a Mennybe jut az ember : ‘De Madrid al cielo’, ahogy a varosi legenda tartja. De a legutobbi posztban pont kiemelem mely teruletek valtak kedvenceinkke Spanyolorszagon belul es a blogot ismerven rengeteget irok ezekrol: https://sunnywalk64.wordpress.com/2013/06/26/the-very-best-of-spain-as-far-as-im-concerned/
  Nagyon szep hetveget kivanok!

 24. Szia Vera!
  Örülök hogy rátaláltam a bloggodra.
  én jelenleg Angliában dolgozok pincérkéntmés a lakótársammal szeretnénk menni Spanyolországba november elején.Addig tart nekünk a szezon.
  Bristolbol indulnánk repülővel ahhol a következő helyszíneken száll le:Mallorca,Lanzarotte,Tenerife,Gran Canaria,Ibiza,Barcelona.
  Szívem szerint az összes helyre elmennék :).Bár csak 1 hétre megyünk
  Szerinted melyik ezek közül a legjobb?Ahhol van rengeteg szép impozáns látnivaló.A fürdés lehetőségét kizárom mert novemberben már nemnagyon aktuális.
  Válaszodat előre is köszönöm!!

  Üdv.
  Joci.

 25. Szia Joci!
  nekunk annak idejen Lanzarote volt a legkulonlegesebb sziget a holdbeli lenyugozo tajakkal, es Ibiza talan a legkellemesebb csalodast okozta varazslatos hangulataval! Igazabol tenyleg nem nagyon lehet melle fogni, mert mind gyonyoru, de talan novembertol mar a Kanari- szigeteken talalni a melegebb klimat, es ott egesz evben lehet az oceanban furodni, mert nem hideg. mi furodtunk benne decemberben, januarban es februarban is. Ha bereltek autot, ami Spo-ban nem draga, akkor korbe lehet jarni a szigeteket. Egyedul Tenerifen nem jartunk, igy arrol nem tudok nyilatkozni, de a tobbi szigetrol mind talalsz elmenybeszamolot kepekkel a blogon, amik segithetnek eldonteni, merre menjetek. udv es szep hetet! Vera

 26. Szia Vera!

  Utólag is köszönöm az üzenetedet!
  Leszűkitettem a lehetséges célpontokat.:
  Kanári,Lanzarotte,vagy Tenerife.
  Tényleg nem tudom melyik a jobb.
  Szeretném a segítsége kérni.Amelyiket mondod oda foglalom a repjegyet!! :)
  Mindegyikk szigeten lehet kocsit bérelni?Azt olvastam hogy kanárit akár egy nap alatt be lehet autóval járni.
  Köszi előre is!

  Joci

 27. Most ertunk csak vissza Spo-ba ezert nem tudtam korabban valaszolni. Nekunk a legkulonlegesebb elmeny Lanzarote volt, de Gran Canarian is meg van minden tenyleg, a sivatagos homokdunektol kezdve a kaktuszos es tropusi zold vegetaciokon keresztul minden. Ott a legtobb turista, illetve Tenerifen, tehat ha eletre, esetleg bulikra, nyuzsgobb eletre vagytok, akkor ez a ketto jonne be nektek jobban. Ha nyugalomra, bekere, alomszep Holdbeli tajak szepsegere es kulonleges vulkani szinekre es kontrasztokra, akkor Lanzarotet ajanlom :-)

 28. Szia Vera! Most olvastam a bővített, újított bemutatkozásodat, és annyira jó volt olvasni, nagyon tetszett! Szép gondolatok, bölcsesség… Annyira igyekszem, hogy magamévá tegyem a nagyon pozitív szemléletmódodat én is, hogy ne őröljenek föl a mindennapok… Olyan jó, amikor tényleg ki tudjuk élvezni a pillanatot. Sok puszi nektek!

 29. Draga vagy, koszonom :) Meg masfel eve frissitettem es bovitettem a bemutatkozason, hiszen ez is olyan fontos eleme az eletunknek :-) Remelem jol vagytok, es otthon is hosszu gyonyoru osz varhato! puszi a fiuknak is!

 30. Pingback: Az élet egy vakmerő kaland, vagy semmi (H. Keller) | Apple and Soul

 31. Pingback: Az élet egy vakmerő kaland, vagy semmi (H. Keller) | Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s