Marseille

Kezdem akkor Marseille-jel `in medias res` stilusban. Oda ugyanis multhet szerdan mentunk a francia `nagybacsimat` Thibault meglatogatni, aki korabol adodoan az unokatesom lehetne, hiszen meg csak 30 lesz ;) Szoval ezuttal vegre volt neki ideje korbevezetnie Marseille-n, nem ugy mint 2 evvel ezelott, amikor szegeny ki sem latott a munkabol, s magunk indultunk felfedezni.

Marseille, Fro. masodik vagy harmadik legnagyobb varosa Parizs es Lyon mellett, tele Algeriabol es mas eszak-afrikai orszagokbol attelepult bevandorlokkal. Igy a helyi lakossag eleg szep nagy resze muzlin. Igazabol nem egy tulsagosan biztonsagos hely, kulonosen Eszak-Marseille, ahol csak ugy ritkitjak egymast az emberek – legalabbis elmondasok alapjan. Az az erdekes, hogy Szoul utan, voltak bizony helyek Marseille-ben, ahol kicsit felve lepdeltunk, annak ellenere, hogy Thibault mindvegig nyugtattot, nincs mitol felnunk. Azert az orrom elott petardakat durrogtato suhancok es sok foldon ulo lepukkant emberek, nem keltettek kimondottan azt a fajta biztonsagos benyomast.

Azonban van Marseille-nek jobb es szebb resze is, bar a taskat mindehol erosen szoritani kell, s fenykepezogepet sem erdemes csak ugy `lobalni`. (Azsia ezen reszen ugye fel sem tunik egy nagyobb meretu Nikon gep pl., mig Europaban azert inkabb csak a kis kompakt gepekkel rohangal a tobbseg)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s