Morning Bliss és egy kis élmény beszámoló :)


IMG_6234

Oman Diving CenterTrópusi gyümölcsök reggelire, majd egy pihentető úszás a tengerben. Sokkal sósabb és melegebb a víz, mint a Mediterránon. Több, mint 30 fok a víz hőmérséklet, a levegőé kb 35 fok és ehhez jön átlag 50% páratartalom. Tegnap 94% volt, igazi trópusi! Nem csoda, hogy állandóan friss gyümölcsöket kíván a szervezetünk a több liter víz mellett. Miközben a tengerben úsztunk gyönyörű kis színes, csíkos halacskák úsztak el mellettünk. Fantasztikus élmény! Mintahogy az is, hogy újra napi szinten úszhatunk – annyira jól esik testnek és léleknek egyaránt.

Tegnap miközben a bio részlegen vásároltam, odafordult hozzám egy helyi nő, tetőtől-talpig betakarva, és megkérdezte, hogy amiket vásárolok mire használom, mire jók :) Annyira jól esett a közvetlensége, hogy az egész napomat bearanyozta utána! Hihetetlen jó érzés újra ennyire más és ennyire multikultúrális környezetben lenni és emberekkel kapcsolatba kerülni. Amikor minden új és szinte senkit nem ismer az ember, egy jó szó vagy egy kedves érdeklődés is rengeteget számít!

IMG_6300
A repülőn Quatar felé pl egy kedves szaudi ffi mellett ültünk Danival, és sokat beszélgettünk az út alatt. Miután kiderült, hogy alig van pár percünk elérni a csatlakozást Muscatba, szaladt velünk és segített cipelni a nehezebb bődöndünket, hogy elérjük. Dani is megjegyezte már, hogy mennyi kedves ember van errefelé. Én mindig azt mondom, kerüljük az általánosítást és az előítéleteinket más kultúrákkal szemben, és pláne ne azonosítsuk be az embereket egy adott ország vezetőivel, helyette igyekezzünk minél jobban megismerni a bennünket körülvevő változatos világot és Földünket, melynek mindannyian egyenrangú lakosai vagyunk. Mindenki annyira különböző és egyedi, mindenhol vannak segítőkész, barátságos és kedves emberek, csak nekünk is ezt kell sugároznunk. A Föld bármely pontján találunk segítő kezeket, amennyiben merünk nyitottak lenni. S az életünk is rengeteget gazdagszik általa <3
Legyen szép hétvégétek nektek is! Nálunk holnap már munkanap (itt péntek szombat a hétvége) és kezdődik a suli!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s