Spicy Pumpkin Smoothie

Ez az egyik kedvenc őszi turmixom. Míg itt vagyunk kihasználom az őszi időt és tegnap reggel is ezt készítettem reggelire. Minél fűszeresebb, annál lélekmelegítőbb szerintem.
A bal oldali őszi kép még Szöulban, Dél-Koreában készült, ahol Spanyolország előtt éltünk, ahol a sütőtök, az édesburgonya és az édes vörösbab szinte mindenben megjelent: kávéban, sütikben de még fagyik tetején is :) Tudtak valamit a koreaiak. Az azóta szerzett tudással és tapasztalattal gyakran érzem, hogy mennyivel jobban tudnám élvezni és értekelni a koreai konyhát és kultúrát, bár így is köztudott mekkora hatással volt rám az ott töltött időszak. Szeretnénk jövőre visszatérni egy látogatás erejéig, hogy Dani fiúnknak is végre megmutathassuk szülőhazáját.
A turmixhoz a hozzávalók: egy negyed már előre megsütött sütőtök, 1-2 szem medjool datolya vagy 1ek juharszirup, 1 ek lenmag, 1ek chia mag, fahéj, vanília és szegfűszeg ízlés szerint, egy darabka friss gyömbér és kurkuma (ha nincs akkor por alakban is jó a kurkuma), 1 pohár rizs vagy zabtej és fél pohár forró víz, hogy jó melengető legyen kortyolgatni.

luxurious-pumpkin-smoothie-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s