Őszi séta a folyóparton – Utolsó magyarországi napok

IMG_5945

Őszi séta. Napfény. Nyugalom. Bárányfelhős ég. Csend. Tükröződő víz. Friss levegő. És zöld, zöld, zöld. Minden olyan zöld még most is, mintha nem is ősz lenne.

Ahova megyünk ott nem lesz négy évszak. Nem lesz ennyi zöld körülöttünk és bárányfelhő sem az égen. Lesz viszont örök meleg, tenger, oceán, kék ég, napfény, pálmafák, homok, sok-sok homok, hegyek, kedves emberek, lassú békés élettempó, új ízek, színek és fények. Egy új és más világ.

IMG_5955

Minden úgy tökéletes, ahogy van. Semmi sem marad ugyanabban a formában, energia szintjén mégis minden örök – csak átalakul. Az életben az egyik esszenciális képessége az embernek is szerintem a megújulás. Megújulni újra és újra az élet során, akárcsak a természet teszi ezt. Menni az élet áramlatával, elengedni a belső félelmeket és menni minden után, ami szívből hív, s hagyni, hogy az út során ért tapasztalatok és élmények csiszoljanak és gazdagítsanak bennünket.

Ezek már az utolsó magyarországi napok. Olyan érzések törnek meg, amiket megfogalmazni nem lehet, s talán nem is kell. Elég, ha hagyom megélni őket és megosztani, amennyire ez lehetséges.

IMG_5958

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s