Téli Andalúcia

Ma delutan, a delelotti havazasi izgalmak utan, van kedvem blogolni, igy par elmaradt gondolatot gondoltam kozze teszek :) Ugyis csak addig irom ezt a blogot, amig be nem telik, mert veszesen elerem a maximum tarhazamat a sok kep miatt… so these are my very last attempts!! ;-)

narancs

A karacsonyt, mint mar kiderult, lent Andaluciaban toltottuk, 5 teljes napon at elvezhettuk a deli vendegszeretetet, es amit nagyon szeretek lent delen, es a partoknal sokfele, hogy ilyenkor telen gyonyoru zold a termeszet, es csupa-csupa virag minden! Itt Madridban is gyonyoru zold sokfele, es kicsi sarga es lila viragok nyilnak mindenutt, de lent felen ilyenkor terem a banantol kezdve egy csomo egzotikus novenyen at mindenfele virag is :) Ilyenkor van a narancsnak is foszezonja, ami december es marcius koze esik, de mint tudjuk a citrus felek folyton termok, ezert lehetseges, hogy itt egesz evben frissen narancslen elhetunk :)

winter

Ezenkivul megunhatatlanok a tenger- es oceanparti naplementek!

sunsets

Es meg Granadanal is olyan gyonyoru ido fogadott december 22en, hogy 2000 meter magasan a Sierra Nevada egyik edes kis falujaban, a falu egyik ettermenek tetoteri teraszon 20fokban ebedelhettunk es napfurdozhettunk, ahonnan ralattunk a zold legelokre es a havas hegycsucsokra! Ez, ha egyszer elhagyjuk az orszagot, biztos hianyozni fog! Egyszerre elvezni a meleg napsutest es teli havas tajak latvanyat :) Bar nem arulok el vele nagy titkot, de a Sierra Nevada sipalyai Europa legnapsutesesebb sipalyai :)) szoval, ha valahol, akkor itt meg mi is elveznenk a sielest :-))

Dec 22, 2012

Advertisements

2 thoughts on “Téli Andalúcia

  1. Mindenhol élveznétek a síelést, ne hagyjátok ki! Mi mindig februárban jártunk síelni Ausztriában-Olaszországban-Franciaországban, rendszeresen napfényes síelésben volt részünk, úgy az igazi, szikárzó napsütésben siklani a vakítóan fehér havon. :)
    Gyönyörűek a virágos fotók. Itt Londonban is nyílnak még így télen is virágok, főként sok apró virág, mint a primula és társai, de a rózsák is nyílnak, sőt itt a környékünkön a kamélia bokrok közül is néhány már virágba borult, persze igazán 1 hónap múlva lesz a Kamélia Fesztivál, s akkor fogunk igazán gyönyörködni a millió virágban: http://www.chgt.org.uk/

  2. Igen a rozsak is itt mintha folyton viragoznanak! Olyan gyonyoruek ilyenkor is! kiveve a forro nyari honapokat viselik nehezen.
    Emlekszem milyen uj elmeny volt anno Londonban is, hogy enyhebb a tel, es hogy zold marad a fu :) Itt is imadom, hogy ilyenkor csak igazan zold a fu, oktober vegetol majus vegeig :) utana csak ott, ahol allandoan locsoljak. A parkokban sokfele ultett virag van telen is, de ahol mi lakunk, a ‘vad reszeken’, csak a sok tavaszias sarga es lilaviragok nonek a szep zold gazok es fu mellett :) Sot pitypang is van, Dani epp az egyik nap talalt egyet es probalta elfujni, de nem sikerult, vmiert ragaszkodott a kis ejtoernyoihez :)
    A sielest en anno 14 evesen probaltam es imadtam es csodalatos erzes volt suhanni a havon, csak utana ‘nem jutott ra’ es nem epult be a teli programok koze, azota meg nem vettuk ra magunkat, helyette mindig vmi nyari helyszint valasztottunk, pedig tudom, hogy imadnank… vagy szorfozni, vagy sielni vmelyiket most mar csak megtanuljuk :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s