Surprise – SNOW instead of picnic!!

csuszas

Ma olyan gyonyoruen kisutott a nap, az elmult par nap ujabb kodos napja utan, hogy gondoltunk egyet: felmegyunk a hegyekbe piknikezni :)) Volt mar iden 15 fok meleg napsutes, igy akar ossze is johetett volna :)) Egyebkent ennyi kodos nap a 4,5 ev alatt osszesen nem volt, meg ugy sem, ha 10x beszorozzuk! Kb evente 1-2 nap, ha reggelente elofordult, ehhez kepest decemberben es januarban is egy csomo kodos napunk volt. A spanyoloknak pedig kodfenyszoro sincs a kocsijan! De a kodfenyszoro egy dolog, itt nyari gumival kozlekedunk telen is, nehany embernek van csak negy evszakos gumija! Szoval ma reggel, amikor verofenyes napsutesre ebredtunk, es piknikezni indultunk a hegyekbe volt nagy meglepetes, amikor 1400meternel hirtelen vad havazasba kezdett! Olyanannyira, hogy visszafordulni sem tudtunk a vekony hegyi uton, igy egeszen 1700meterig fel kellett mennunk, de mar csak max sebesseg 7km/h sebesseggel, mint a tobbi meglepodott autos is!!! 3 kilometert oda es vissza jo masfel ora volt megtenni! Feletebb izgalmas volt! A kepek ket ablaktorles kozott keszultek, igy nem a multkori gyonyoru teli tajaknak probalnak nyomaba erni, csak magat az elmenyt es csuszos utakat probaljak visszaadni a maga szepsegukben :)

Madrid

Advertisements

5 thoughts on “Surprise – SNOW instead of picnic!!

 1. Az a lényeg, hogy most már a köd sem tudja elvenni a kedvedet, a boldogságot a napjaidból.

  Nem is gondoltam volna, hogy Spanyolo-ban is lehet ilyen hideg, havas idő. Persze mindig csak a tengerpartra gondoltam, a hegyekre nem.

  Én a mandulavirágzásos képeidet szeretem nagyon, azt egyszer élőben is megnézném. :)
  Jön a tavasz, itthon már majdnem 5-ig világos van, tökre szuper. Karácsony előtt fél 5-kor már koromsötét volt. Ugyhogy, ha lassan is, de biztos léptekkel haladunk a tavasz felé. :)

 2. Azert Spo-ban magas hegyek vannak, itt Madrid korul is 2000-2500meteresek! Meg a Kanari-szigetek Tenerifen talalhato Teide is havas, pedig az mar Afrika :))
  Madridban iden joval hidegebb a tel, de ez azt jelenti, hogy napkozben mondjuk 10 fok van, ritkan nagyon hideg es kodos napokon csak 5, de melegebb napokon 15, akar 20fok is van, iden telen is, es akkor kifejezetten tavaszias! Mar varom en is a mandulafa viragzast, annyira meseszep tenyleg!! gyerek ki megnezni :))
  Azt en is szeretem itt, hogy itt a legsotetebb utolso decemberi napokon is este 6kor sotetedett csak, most meg mar egyre kesobb – na ez az, amit nem tudom barhol mashol a vilagban megkapunk-e meg majd…potolhatatlanok a hosszu nappalok!

 3. Itt sincs teli gumi:) mondjuk olyan gyakran mínuszok sincsenek. Bár az utóbbi 3 télen itt is van nagy hó és hideg is (szerencsére:)
  Ma mar itt is 10 fok, napsütés.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s