Tokeletes idozites!

Updated version

Mig mi itt a nagy esonek orultunk egesz tegnap, addig Karesz a Quatar legitarsasag es annak business osztalyon valo repulesenek, eloszor Dohaba, majd onnan elso osztalyon tovabb Dubaiba :D Sosem repult eddig business ill first class-on, mivel a ceg az 6 oranal rovidebb repuloutakra csak turista osztalyra vesz repjegyet, de ha annal hosszabb automatikus business classra, s ha mar nincs hely ra, akkor first class-ra. Raadasul most a vilag egyik legjobbjaval, a Quatar Airlines-szal repult, ugyhogy kertem, hogy fotozzon a telefonjaval. Szerintem nem nagyon fotozott (de belinkeltem kepeket), de azt elmondta, hogy pont egy Spainair pilota mellett ‘fekudt’ az alvo sarkaban, aki Quatarba repult, mert a Spanair csodje utan ott kapott allast :) Nem jarhat rosszul! :-))

Magas minosegu mobil fotok, de kb ennyit latott a reggeltol-estig tarto meetingek mellet ;-)

Tegnap este hivott a Burj Khalifa alol (amit, mint irtam is korabban, a Samsung Engineering & Construction epitett, de a ceg resztvett a Kuala Lumpurban talalhato Petronas Tower es a Taipe 101 kivitelezeseben is), hogy minden jo es jo erzes ujra Dubaiban lenni. Neki 6 evvel ezelott is volt ott egy projectje meg a Grundfossal, amivel ment tobbszor Dubaiba egy-egy hetre es neki mar elsore is nagyon bejott… mi Danival meg varunk a megfelelo idopontra, hogy kovessuk es megnezzuk magunknak is a helyet ;-)) S az idozites azert volt tokeletes, mivel anya szerdan erkezett hozzank, csutortokon indultunk Gibraltarra es Marbellara, s az ut elott utolso pillanatban talalta ki Karesz cege, hogy akkor o meg kedden repul Dubaiba, penteken vissza es szombaton reggel mar landol is Zoli baratunk Maltarol :)) S ma mar a nap is ujra sut es melegszik vissza az ido, isteni friss hegyi es viragillatot arasztva innen a teraszrol :-)) Szoval eljen ez a szep tavasz es a sok tavaszi program!!!

Advertisements

2 thoughts on “Tokeletes idozites!

  1. Hú, a Burj Khalifa alatt állni, úgy hogy Karesznak a munkája is benne van, fantasztikus érzés lehet!!!!! :) Gratulálok. Úgy tudom, hogy ez most a világ legmagasabb épülete.

    A Burj Al Arab és a Palm Islands, ami még Dubaiból lenyűgöz. Talán egy éve láttam egy filmet, melyet a Burj Al Arab tervezőjével, a brit Tom Wright-tal készítettek. Elmesélte, hogy az első ‘vázlatot’ egy papírszalvétára rajzolta, amikor hirtelen kipattant a fejéből, hogy egy vitorláshajó formájú épület legyen a Burj Al Arab. És a szalvétára vetett skiccből egy olyan építészeti alkotás született, amely ma Dubai szimbóluma.
    Ezek az építmények laikus szemmel is csodálni valók, mérnökként gondolom hihetetlen kihívás és jogos büszkeség. :)

  2. Kriszti – Karesz konkretan nem dolgozott azon a projecten – elnezest, ha felreertheto voltam a posztban – az a construction reszhez tartozott, K. pedig az engineeringen volt, de a cegre tenyleg jogosan vagyunk buszkek mindketten, hogy ilyen kaliberu munkak is a nevehez fuzodnek es halasak, hogy ugy hozta az elet, hogy meg dolgozhattunk is nekik! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s