Paseo por Madrid rio y fotos del Puente Monumental de Arganzuela

Pont ket evvel ezelott irtam Madrid folyojarol, a Rio Manzanares partjanak helyreallitasarol utoljara. Bar setakat azota is tettunk a folyo partjan, de az elmult idoszakban tertunk csak vissza arra a reszre, ahol ket evvel ezelott meg javaban folytak a munkak, es orommel lattuk, hogy a Puente de Toledo/Toledo-hid-tol folytatodva is atadtak mar az egesz teruletet! Ugy tunik lemaradtunk rola, mert meg tavaly ilyenkor adtak at azt az uj hidat is, amitol mi is lehidaltunk, amikor megpillantottuk :)) Valsag ide vagy oda, ugy tunik a projectet mindez nem hatraltatta, mert oriasi munkak zajlanak meg most is, az eredmenyek pedig mar szemmel lathatoak, a madridiak es turistak szamara pedig igazi ‘korzozasra’ alkalmas paradicsom, csodalatos fa jatszoterekkel, fuves-fas teruletekkel, harmonizalo Rio Madrid teraszos kavezokkal es termeszetesen jarda mellett kulon bicikli uttal is! Bar nem lepodnek meg, ha mai napig elkerulne a turistak figyelmet az az egyszeru teny, hogy Madridnak van egy folyoja, amit Manzanaresnek hivnak. Par evvel ezelottig tenyleg eszrevetlenul csordogalt a varos alatt, ma azonban mar kozponti szerepe van a madridiak eleteben!

Ez pedig a legujabb spiral alaku ultramodern kinezetu gyaloghid, aminek neve Puente de Monumental de Arganzuela. Csodalatos rola a kilatas is, csak mivel a kornyezo fak meg eleg gyerek voltak zold tekinteteben – az orokzoldeket leszamitva – ezert arrol kepeket majd inkabb par het mulva teszek fel :))

Advertisements

3 thoughts on “Paseo por Madrid rio y fotos del Puente Monumental de Arganzuela

  1. Összeszorult szivvel gondolunk Rátok, immár a jelenből múlt lett…hiányoztok, csodálatos volt minden egyes együtt töltött perc, köszönet érte! :-) Hatalmas puszi Nektek! :-))) Verusom irok majd bővebben is. Drága Danikát külön öleljük csókoljuk! :-))) Benikém főleg! :-))) Kérlek add át Neki! :-) Sziasztok! :-)))))

  2. Szia dragam, koszonjuk, mi is minden nap gondolunk Ratok, hogy siman menjenek a visszakoltozessel jaro dolgok, Beninek az ovi es minden :))
    Most beszeltem Zolival, elmeselte a hazautat es az adhoc lakasfelujitast, kivanom, hogy innentol minden siman menjen es elvezzetek otthon a tavaszt! Dani meg sokat kerdez feloletek, de azt hiszem kezdi felfogni, hogy mit jelent, hogy Beni es ti Mo-ra koltoztetek…puszi es oleles!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s