Csaladi portre :-)

A bal also sarokban levo ‘kislany’ Rozi :-) Beni kishuga :)) Egyertelmuen nagy hatassal van ra, ha a csaladi portrera is felrajzolja :)) Es mint mondja, mindenki mosolyog, mert boldog :-))

Advertisements

2 thoughts on “Csaladi portre :-)

  1. Ó, ez nagyon édes rajz!!!! :) És a mosolyok szívmelengetőek. Dani mikor kezdett figurákat rajzolni?

    Nálunk a figuratív rajzolás idén január 1-én, új év napján kezdődött Londonban. Nem tudom, hogy miért pont ezt a napot választották a fiúk. Talán jót tett, hogy velünk buliztak szilveszterkor, és hajnali 2-3 kor feküdtek le. :) A lényeg, hogy január 1-én Nono délben felkelt, elővette a nagy rajzos mappáját és közölte, hogy Humpty dumpty-t rajzol. Én még félálomban voltam, nem vettem komolyan amit mond, mert már rég vártam, hogy el kezdjenek figurákat is rajzolni, de csak nem akart bekövetkezni. Aztán csak hitetlenkedve néztem, amikor az arcom elé nyomta a ‘tojásember’ rajzát. Márk is azonnal Humpty dumpty-t szeretett volna rajzolni, de nem ment neki, és Nono akkor azt mondta, hogy ‘ne sírj Márk, majd én megtanítalak rá’. És csakugyan néhány perc alatt Nono ‘átadta a tojásember rajzolás’ tudományát Márknak. Akkor már teljesen el voltam olvadva tőlük. Aznap reggel űrlényeket, pókokat rajzolgattak, és egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy ketten együtt készítenek egy rajzot. Egymás mellé rajzoltak, ahogy mondták egy-egy kisfiút. S még hozzá tették, hogy legyen a kép címe ‘Barátok'(!). Tehát az első közös művük a barátságról szólt, ezzel persze teljes meghatódottságot váltottak ki belőlünk. Ennél szebb év kezdésről nem is lehetett volna álmodni. Hiszen ők egymást nem csak testvéreknek tekintik, hanem a legjobb barátoknak, s ez most már rajzban is kifejezésre jutott. :)
    De ezen a télen nemcsak a közös rajzolást fedezték fel, hanem az együtt játszás, együtt alkotás elmélyültebb lett, mintha igazán örömteli eseménnyé vált volna számukra, korábban pl. többségben volt, hogy egymás mellett építettek legoból, vagy egymás mellett külön-külön egy-egy puzzlet raktak ki, s inkább versenyeztek egymással. Ez teljesen megváltozott, az elmúlt hónapokban túlsúlyba került az, hogy együtt néznek egy könyvet, vagy együtt ragasztanak a matricás könyveikben, vagy szerepjátékoznak, báboznak, vagy hosszasan beszélgetnek az ‘élet nagy rejtelmeiről’. :)

  2. Dani is par honapja kezdett el figurakat rajzolni a csigan tul. Most mar hazikot, emberkeket, mindenfelet rajzol :)) Meg ‘teleir’ lapokat a sajat kis betuivel es allandoan ugy tesz, mint aki listakat ir, meg olvas fel nekunk :)) fontoskodik :))
    Nagyon kedves, amit leirtal a fiukrol, csodalatos erzes ez egy szulonek, amikor ennyire jo baratsagban es egyetertesben vannak a testverek ;))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s