Rendeles az egiektol :)

Igazabol ez nagyon szep es elvezetes igy, de tovabbra is ”targyalasban allunk az egiekkel”, hogy adjanak esot is a szep tavaszi ido melle, mert november ota nem esett! Azelott is csak juniusban utoljara kiadosat es soha nem latott szarazsag vesz bennunket korbe… szomoru meg nezni is, hogy mennyire kiszaradt es poros minden! Azt kivanom, hogy egy vagy ket hetig essen az eso boseggel!!! koszonom elore is :))

Advertisements

6 thoughts on “Rendeles az egiektol :)

  1. Itt aprilis vegen- majus elejen jon a menetrendszerinti egy hetes zuhe, aztan oktiberig semmi. De most oktoberben is alig esett. Bar itt amugy is sivatag minden.

  2. Ez a legszarazabb ev miota kint elunk Madridban. Mert vagy a december v a januar mindig esos – iden egyik sem volt az! Sot, februarban sem esett! Ellenben tegnap delutan mar kora juniusi melegben fekudtunk kint a parkokban…

  3. Sajnos nem csak az eső hiánya okozza a problémát, hanem a felelőtlen vízhasználat is. Elutazásunk előtt láttam pont egy dokufilmet az egyik német adón, ezzel foglalkozott. Tegnap írtam is róla, mert újra eszembe jutott, mikor jöttem Alicante-tól hazafele, és látom, hogy minden kopár, száraz, iszonyú a szárazság, tényleg sivatagi jelleget kezd ölteni. Már azon gondolkodtam, hogy nem véletlen, hogy éppen akkor azt a filmet látnom kellett, mert amúgy szinte soha be sem kapcsolom a tévét. 2005-ben volt amúgy egy rendkívül száraz év itt, tüntetések is voltak, a régi hírekben megtalálod a neten. Sajnos nem lesz a jobb a helyzet.

  4. En ma reggel ugy ebredtem, hogy ereztem az esot a levegoben – csak az eso felhoket nem lattam sehol… ma is meleg nap lesz, de elvileg a napokban szamithatunk esore! minimum egy hetig tarto eso kellene, hogy leporolja ezt a sivatagi szarazsagot es fellelegezhessunk ujra! en bizom benne, hogy lesz annyi eso tavasszal, hogy ne okozzon kesobb gondot…az eddigi evekben en is emlekszem, hogy a Costa Blancan es a Costa del Sol-on is kiados esok voltak telente, megha csak ritkan is, de ilyenkor mar zoldellt minden…most meg olyan minden mint augusztus vegen…csodalom a fakat, hogy viragoznak! mennyire eros a termeszet!

  5. Bizony én is mindig azzal szembesülök, hogy a természet az erősebb, tehet bármit az ember, nem tudja legyőzni, még ha olykor meg is próbálja. Itt még ígéret sincs esőre :-( Murcia megye meg köztudottan a legszárazabb megye egész Európában – Ditkéékhez ez közelebb van.

  6. Az en optimista idojaras jelentom konkretan Madridban pentekre es hetfore mond nemi esot, Moraira teruleten szinten. kb ugyanannyi az eselye, de majd egyeztetunk :)) addig is jarjuk az eso tancot, mert szeretnem mar vegre beszippantani az eso illatat! Szerintem eletemben nem vartam meg ennyire eso felhoket mint most hetek ota! ugye ez is mennyire viszonylagos, akarcsak a multkori kalandos repuloutam szemben az ‘unalismas 3 oras direkt jaratokkal’ – az ember mindig megkapja a valaszt, ha felteszi a kerdest, csak eszre kell venni ezeket az uzeneteket :)) en egy ideje nagyon finoman rajuk hangolodtam mar es egyre tobbet veszek eszre es boldog vagyok, hogy mindbol tanulhatok! Esos szep napot kivanok mindenkinek Spo-ban :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s