Yongsan International School of Seoul

Yongsan International School of Seoul from YISS on Vimeo.

Egyik nagyon kedves oregoni ismerosunk tanit ITT mar 2 eve. Ez az a tipusu iskola egyebkent, ami mar csak azert is szimpatikus, mert itt valoban megvalosul a nemzetkozi atmoszfera, ahol a vilag minden foldreszerol vannak diakok es tanarok egyarant! Ehhez hasonlo szellemu iskolat kepzelek el Daninak es magunk szamara is! Erzem en is mar regota, hogy minel szinesebb es nemzetkozibb legkor vesz korul, en is annal komfortosabban, ha lehet otthonosabban erzem magam – es ez igy van jol, hiszen effele tartunk :-)

Advertisements

2 thoughts on “Yongsan International School of Seoul

  1. Igen, nagyon jó az ilyen iskola, minden extra nehézség ellenére én is ezért szeretem a csajok suliját. Nem számoltam még össze pontosan hány nemzetiség van, de csak az osztályukba jár angolon és spanyolon kívül holland, francia, orosz, kínai, indiai, német, osztrák, vietnámi, lengyel, csak ami most hirtelen eszembe jut. A gyerekek észrevétlenül ismerkednek ezekkel a kultúrákkal, hiszen minden gyerek mesél a saját országáról, járnak egymáshoz, megkóstolják egymás ételeit, látják a ruhákat, könyveket, stb. Sőt, szavakat tanulnak egymástól :) A tanárok pedig mindenből anyanyelviek, nem csak az angolok és a spanyolok, hanem a németet, franciát, oroszt, kínait is anyanyelvi tanár tanítja. Sőt, most volt pl. az orosz kultúra hete, ahol tanultak orosz dalokat (most pl. Katyusát énekelnek itthon :-) , igaz tök halandzsán mert persze egy szót se értenek belőle, úgyhogy inkább megmutattuk nekik a magyar változatot :) de ünnepelték a kínai újévet sárkánnyal, kínai sütikkel, stb.
    Ettől igazán nemzetközi egy suli szerintem, és nekik ez tök természetes. :)
    Most mondjam, hogy irigylem őket? :)

  2. Igen, a partok menten sokkal nemzetkozibb az elet szerintem, mint a fovarosban! Es biztosan nagyon klassz a lanyok iskolaja, tok jo olvasni, hogy meg vagytok vele elegedve!
    Igazabol, a kornyek, ahol mi lakunk, az eleg homogen terulet, csak madridiak, igazi eros spanyol kozeposztaly csaladok. Kis szamban fordul elo egy-egy vegyes hazaspar, vagy az alimentacion boltok kinai tulajdonosai, akiknek a gyereke bekerul a suliba, de kb lattam beloluk is vagy kettot…Egyelore tokeletes, mert ez is ketnyelvu iskola, mint Madridban kivetel nelkul az osszes allami, es arra jo, hogy az alapokat elsajatitsa, de fokozatosan szeretnem, ha egyre tobb tapasztalata lenne nemzetkozi szinten is, a vilag minden nepevel – nekem pl hianyzik az azsiai mentalitas jelenlete… de ha a hegy nem jon Mohamedhez, megyunk mi a hegyhez, s amugy sem fog artani majd egy ujabb ‘klima valtozas’ – a valtozatossag gyonyokodtet, bennunket legalabbis ;))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s