Dani es Korea

Elkepzelese szerint, miutan o Seoulban, Koreaban szuletett, az azt jelenti, hogy a papi es mami is Koreaban szulettek :-) – es errol nem hajlando vitat nyitni! Ez igy van es pont. S hozzateszi mindehhez, hogy a Nap is ott szuletik! Hat nem jar messze az igazsagtol ha azt nezzuk a szomszedos Japant valoban a felkelo Nap orszaganak nevezik, mig Korea ”The Land of the Morning Calm” orszaga, ami kifejezes mar onmagaban is olyan szep szerintem, es vegulis mindegy honnan nezzuk, a Nap minden reggel valoban ott is ‘megszuletik’ :-)

Majd ma, reggeli kozben, pedig felvetette, hogy: ”Mami, ma menjunk ebedelni Koreaba, jo?” Szoval a vartnal joval korabban elkezdett mar erdeklodni szulohazaja irant :-) Nagyon erdekes… kivancsi vagyok vajon itt a nagy spanyol-angol-magyar nyelvi kombohoz meg szeretne-e majd a koreait is esetleg hozzaadni :-) Szepen nezunk ki, akkor en is vele tanulok ezt eldontottem :-))

Advertisements

5 thoughts on “Dani es Korea

  1. es meg nem is irtam arrol, hogy a Nemetorszagban elo nagymama szivesen megtanitja nemetul is, ha szeretne :-)
    szepen nyilik az erdeklodese Korea irant, bar fogalmam sincs meg, hogy milyen kep el a fejeben a kulonbozo orszagokrol, hogy az ismerosok es rokonok kozul van, aki Mo-on el, van, aki Fro-ban, van, aki Nemeto-ban, o Koreaban szuletett …stb – vajon egy-egy bolygonak kepzeli el oket, ahova repulovel jarunk v ‘fogalomkent’ kezeli oket vagy hogyan… erdekes lenne belelatni az okos fejukbe :)) es mindig elgondolkodtatnak ezek az intuitive megszolalasok is :)

  2. menjünk ebédelni koreába :DDD ezt én is szívesen mondogatnám, bár tényleg ilyen egyszerű lenne :DDD vannak utazásos könyvei? emlékszem, nekem volt egy pár nagyon jó…mondjuk azt hiszem, akkor már nagyobb voltam. a képeidet sokat nézegetitek? de aranyos :DDD

  3. Hat konkretan mostanaban nem nezegettunk kepeket, es altalaban o hozza fel a temat, pl ugy szokott bemutatkozni, hogy Dani (itt teljes nevet mond) vagyok es Koreaban szulettem :)) ez a ketto osszenott.
    Egyebkent azt imadom meg ebben a korban, hogy nekik meg hatartalan a kepzeletuk, nincsenek akadalyok, amik gatolnak oket a vagyaik elkepzeleseben, ok azonnal vizualnak mindent, ami akar ugy is tunhet, hogy meg is valosult – van toluk mit tanulni mindig. ugyanugy tanitanak bennunket, mint ahogy mi oket :)

  4. Ez a csodálatos a gyerekekben, hogy nem ismernek korlátokat. És ezt kell bennük tovább erősíteni, ha így élik majd az életüket, akkor bármit elérhetnek. :)
    Mi felnőttek meg tanfolyamokra járunk, hogy a világot ugyanúgy lássuk ismét mint a gyerekek. :) Hisz tényleg, ha bármit akarunk és teszünk érte, elérhetjük. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s