-11 vs +14

Pont 25 fok a homerseklet kulonbseg…azert az nem keves, plane, hogy elvileg itt is epp ‘tombol’ a tel…fura…bar en otthon sem faztam, ha gyalogoltam, csak ha allni es varni kellett vagy fujt a jeges szel, de igazabol elvezet volt sok ev utan ujra ropogos hoban taposni a csendes hoesesben! Szep volt!

Advertisements

3 thoughts on “-11 vs +14

  1. Hú, nálatok tényleg nincsen tél! :)
    Épp a napokban nézegettem fotókat olyan helyekről, ahol nem megszokott a hóesés. Izgalmas volt látni Velencét befagyott lagúnákkal, vagy Palma de Mallorca hóval borított tengerpartjait, a legvidámabb fényképek pedig a havas Rómában készültek, mosolygós emberek szánkóztak domboldalakon, meredekebb utcákon, a Colosseum környékén néhányan sífutottak, illetve a Szent Péter téren apácák hóembereket készítettek és hógolyókat gyúrtak. Rómára állítólag az elmúlt 26 évben nem zúdult hirtelen ennyi hó. Nem mindennapi fényképek készültek! Ja, és Amszterdam csatornáin koriznak. :)

  2. Most 3. napja itt is hideg van! max 6-10fok napkozben, bar olyan mintha orokke sutne a nap, pedig most tancolnek is egy kis esoert, mert eszunket nem tudjuk miota nem esett egy kiadosat es iszonyuan ki van minden szaradva… azt szeretnem,ha most 2 hetig egy csomot esne, hogy gyonyoru dus zold tavaszunk legyen! Ho viszont nincs, az elso telunkon volt, 2009 januarjaban esett amikor v 2-3 napig meg is maradt a 10 centis ho (a spanyolok termeszetesen rank fogtak :D),s akkor itt is minden fotos rohant a Retiroba es varosba, hogy lefotozza a meg erintetlen havas madridi varoskepet, mielott elolvadna :D Aztan, ha jol emlekszem 2010 januarjaban is volt vagy 2 havas nap, amikor a repuleter is leallt… azota viszont semmi…de ritka errefele is nagyon, kiveve a hegyekben!
    Egyebkent ket eve, amikor mi is Mallorcan voltunk, marcius kozepen!, leesett a ho es mindent betakart :D Olyan hideg volt az elso nap, hogy at is kellett mennunk masik szallodaba a sziget delebbi csucskere, ahol volt normalis futes is es nem faztunk. Dani meg csak masfel eves volt es 5 reteg takaro, 3 pulover is keves volt ejszaka, annyira faztunk! A fenykepek kozott megtalalod a havas hegycsucsokat, ahol egyenes Ausztriaban erezhettuk magunkat: https://picasaweb.google.com/105761265890076372029/Mallorca de a vegen mar egesz jo idonk volt :)) de mokas volt kifogni marciusban egy mallorcai havas hetet, plane, hogy elotte valo heten volt a mandula viragzas a szigeten 16-18 fokkal!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s