5 thoughts on “Chipmunk story

 1. Nagyon édes fotók!!!! :) Min élnek a mókusok ott a kövek között?
  Tetszik Dani piros cipője, én is szeretem színesen öltöztetni a fiúkat. :)

  Londonban nekünk is mindig egy állandó program a mókusok etetése. És még házhoz is jönnek, a fiúk imádják meglesni, ahogy a kert fáin kergetik egymást. Egyébként a másik nagy kedvencük a zöld papagájok, és mivel szinte tavasz volt, a papagájok még jobban hangoskodtak csapatokba verődve az ágakon. :)
  De hihetetlen milyen kultusza van Londonban a madarak etetésének. A tavak, és folyók mentén rengeteg madár él. A fiúk teljesen belejöttek a madáretetésbe, sokszor akkora vadludakat etettek, mint amekkorák ők voltak, a rutinos vadludak és hattyúk pedig körbe vették őket és a fiúk szinte a csőrükbe tették a kekszet. Időnként csak sikongattam, hogy jaj meg ne csípjék őket. De úgy tűnt, hogy abszolút gyerekkompatibilisak. :)
  A tengerparton a sirályok sokkal ‘vadabbnak’ tűntek, simán kitépték egymás csőréből a falatokat, de élveztük ahogy a levegőbe feldobott kekszet röptében elkapták. Naplementekor pedig abban gyönyörködtünk, ahogy a napkorong előtt csapatokban röpdöstek, Ádám azt mondta, hogy mintha táncot járnánk a napnyugtának. Már-már természetfotósnak éreztem magam, amikor olyan fényképeket készítettem, amikor a lebukó nap előtt egy csapat sirály fekete árnyai látszanak. :)

 2. Ha jol tudom a chipmunk megeszik minden felet: madar tojastol a foldben talalhato kukacokon at a bogarakig es novenyekig mindent! De nem vetettek meg Dani ‘ropijat’ sem :D

  Ahogy irsz Londonrol, erdekes, ahogy bennem is jonnek elo a regi emlekek, amikre nem is gondoltam mar evek ota. Amit tenyleg nagyon elveztunk mi is mindig, az a szamtalan gyonyoruszep park es common, ami minden neighborhoodban megtalalhato. Amiknek mindegyikeben tuti van egy kacsas to is, meg egy muffinos kavehaz, ami annyira, de annyira hangulatosnak tunt mindig, de talan csak egyszer jutottunk be…. azt hiszem jo lesz majd ugy visszamenni egyszer latogatoba Londonba, hogy az ember mar megengedhet maganak dolgokat :-) De azert mi igy is ertekeltuk es nagyon jol ereztuk magunkat! Majdnem maradtunk meg egy evet, de csaladi dolgok miatt hazajottunk… de mint mindennek ennek is oka van, hiszen igy kijuthattunk utana az USAba es Ausztraliaba is.
  Klassz, hogy Londonban is vannak ezek a kis zold papagajok, amik itt is, arra mar nem is emlekeztem. De a kacsak etetesere igen, mert mindig vittuk mi is az angol gyerekeket etetni :))

  Amikor a naplementeben repulo siralyok tancarol irsz, pontosan tudom mirol beszelsz :)) Imadom en is! Mesmerizing!!!

 3. Örülök, hogy elő jönnek a a londoni szép emlékek. :) Már írtam, hogy nekem is rengeteg élmény előbukkan, amikor a blogodat olvasom. Remélem egyszer majd vendégül láthatunk Titeket Londonban. :)

  A zöld papagájok, parakeet néven futnak. Manapság már 30 ezerre (!) teszik a számukat csak Greater Londonban. Kezdenek aggódni, hogy az eredeti angol madárállományt ki ne szorítsák, mert a papagájok 30-40 évig is elélnek. :)
  Egyébként van egy kedves anekdota London szerte, hogy állítólag még Jimi Hendrix elszabadult papagájainak az utódai ez a rengeteg papagáj. David Attenborough, akinek a kertjében szintén ott szoktak tanyázni a parakeet-ek, azonban megcáfolta, mert állítólag már 18.-19 században is megfigyelték őket UK-ban. De állítólag Németországban, Franciaországban, Belgiumban is előfordulnak már szép számban. Jól bírják a telet, mert a Himalája tövében élő fajról van szó, szóval edzettek. Igazán senki sem tudja, hogy kerültek Európába, valószínűleg valamelyik kereskedelmi hajón hozhatták be az első példányokat anno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s