December Magyarorszagon

This slideshow requires JavaScript.

Minden egyes hazaut erezhetoen sokat dob Dani szokincsen, plane, amikor ezalkalommal is annyian vettek korbe: gazdagabbnal-gazdagabb szokincsu uncsitesok es nagybacsik :)) Imad otthon lenni, jol birta a rengeteg utazassal jaro karacsonyi felvonulast is – Madrid-Bp-Szolnok-Debrecen-Szolnok-Martfu-Szolnok-Budapest-Madrid korjaratot – legyunk oszintek, sokkal jobban mint mi :) Szerintem egy felnott jobban belefarad ebbe az ingazasba, amit ebbe a 9 napba sikerult besuritenunk :-) Ez volt az elso karacsony, amit Mo-on toltottunk miota Dani megszuletett es miota Spanyolorszagban elunk. Az elozo 3 karacsonyt mind itt tartottuk Madridban, az elsot Gabor ocsemekkel, amikor meg Barcelonaban eltek, a masodikat skype-on keresztul, parhuzamosan vegig, beleertve az ajandekbontas folyamatat es az unnepi vacsorat is :D Tavaly pedig az egesz csalad kint volt, amikor a tengerpartra is lementunk egyutt – ez volt a legszuperebb  – vegul iden eljott a mi sorunk is – ideje volt otthon karacsonyozni, akkor is ha tel volt es hideg… :) Minden jol alakult, leszamitva, hogy sokkal jobban faztunk, mint gondoltuk :D Tobb, mint harom eve nem voltunk telen otthon, es azt kell mondjam, el lehet szokni tole! Teljesen mas a hoerzete az embernek otthon es itt. Ami otthon 8 fok es napsutes, azt mi 0 foknak ereztuk, a 0 fokot pedig -10nek :D Mig itt, amikor 10 fok napsutes van kabatot sem veszek napkozben, plane ha melegebb van :-) Mindehhez Dani volt a legkevesbe kalibralva, igy ha utcara leptunk Karesz teli (otthoni viszonylatban tavaszi) kabatja ala akart bujni vegig! Jol neztunk ki :D De a sok csaladi es barati beszelgetes atmelegitett bennunket es oszinten kellemes elmenyekkel tertunk vissza a tavaszias Spanyolorszagba :-)

Advertisements

4 thoughts on “December Magyarorszagon

 1. Hú, ezt a hidegtől elszokást ne is mondd… én már az itteni 10 fokban is fázom :( Most épp vége lett a téli “nyarunknak” és itt is borongós idő van, éjjel még esett is :( 14 fok van. Brr…. :-))

  A szókincsről meg az jutott eszembe, hogy épp kerestem egy szót a szótárban és megakadt a szemem a churros-on. Tudtad hogy tolófánknak hívják??! :)

 2. Tolofank? :D Az meg mi? Tervezek majd en is ujra irni a nyelvekrol, mert ez a ‘haromnyelvuseg’ kezd egyre izgalmasabb szintre erni mindharmonk koreben ;)) 8 honap kihagyas utan en is ujra el kezdtem tanulni es fejleszteni a spanyolt. Junius ota nem volt ra lehetosegem, es most, hogy Dani 9-4ig van a suliban, igy jut ido tanulni mindent, amit szeretnek :) S ezuttal mar nem venezuelai spanyolt, hanem echte madridit tanulok :D Sosem keso :)) Es a tanar egy igazi nyelvesz, aki nemcsak a szavak eredetet es nyelvtant ismeri tokeletesen, de az angol, nemet, sot! magyar nyelvtannal is ossze tudja hasonlitani :D Lengyelul pedig folyekonyan beszel. Igazi kuriozum. Ha tudtam volna hamarabb… most tole tanul az egesz csalad es igazi elvezet :))

  Itt most jon vissza a kellemes kora tavaszi meleg, az elmult heten itt is hideg volt, de elotte vegig gyonyoru. Hetvege esos, hideg, kozel sem kirandulos ido volt, de kedd ota ujra sut a nap es kora delutan mar eleg csak egy vastag pulcsi.

 3. A meleg imadattal nagyon egyet tudok erezni en is! Mondjuk en nagyon orulok, hogy egesz enyhe volt eddig magyarorszagi viszonylatban a tel, csak egy kis havat hianyolok, ha mar neha kopogtat a fagy is… De olyan jo, hogy januarban 6-8 fokban tudtunk jatszoterezni :-)
  Milyen jo nyelvtanart talaltatok!!! Kesz nyelvesz lesz az egesz kiscsaladotok a tanulas vegere :-))

 4. Igen, en is halas vagyok ezert a kulonosen enyhe telert, s annak plane, hogy 98%ban minden nap sut a nap! Csak jol kezdodhet igy minden nap :))
  A kozos csaladi nyelvtanulasnal meg tenyleg nincs szorakoztatobb :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s