Tabernas – the only desert of Europe & its western-film studios

Almeria tartomanyban, picit bentebb a tengerparttol van egy terulet, Tabernas, ami mellesleg Europe egyetlen sivatagi terulete, es ami teljesen az Arizona-i tajakra hasonlit, s ahol a 60as es 70es evek amerikai western filmjeinek felet forgattak, olyan hires szineszekkel, mint Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Anthony Quinn, Claudia Cardinale, Alain Delon, Sean Connery, Raquel Welch, Orson Wells! Ti tudtatok? Tobb film studio is mukodott itt, mara harom filstudio helyet lehet felkeresni, amiknek bizonyos reszeit mai napig hasznaljak idonkent forgatasokra: Oasys Theme Park, Fort Bravo es Western Leone.

Mi Danival az Oasys Theme Parkba mentunk be, ahol egyik szegleteben szafari is talalhato, es ami a leginkabb bejott neki. Kettesben jartuk be, Karesz kint maradt, nem vonzotta annyira a studio a 20 euros belepoarak mellett, de vegul nemcsak Dani miatt erte meg bemenni, en is elveztem, hiszen ehhez hasonlo western hangulatban utoljara nekunk is epp Arizona egyik szellemvarosaban, Oatmanban, lehetett reszunk :)) Oatman legalabb annyira a semmi kozepen talalhato amugy, mint Tabernas, Almeriaban. A lilas-rozsaszines naplemente a kopar kaktuszos tajon pedig igazi termeszetes ‘giccs’ volt :-)

Advertisements

5 thoughts on “Tabernas – the only desert of Europe & its western-film studios

  1. Tetszik :) Érdekesség, hogy a régi NDK-s indián filmeket pedig Jugoszláviában, a Dinári-hegységben forgatták.

  2. Nahat, mik ki nem derulnek mindig :) Es ott konkretan melyik filmeket forgattak? mert itt sok hires filmet, amik kozul meg en is lattam gyerekkoromban egyet-kettot :) Bar nem az en mufajom, es nem is tudom ma meg nez-e barki is westernt egyaltalan? :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s