Ket oszi kep Koreabol

S, ha mar ennyit beszelgettunk rola, itt van ket novemberi kep meg Koreabol. S bar tudom, hogy nem ezek adjak vissza a legszinesebb hangulatot, szamomra megis ez a ket legkedvesebb es szivmelengetobb kepem, amit a koreai oszrol orzok. A harombol a legelso oszrol! Kulonlegessege, hogy az egyik napra pontosan 5 evvel ezelott keszult, mig a masik ket nappal korabban.

Advertisements

2 thoughts on “Ket oszi kep Koreabol

 1. Ó, gyönyörűséges!!!!
  Igen, erről beszélgettünk, hogy a Kína-Korea-Japán régióban a parkokban, kertekben csodálatos harmóniába tudják rendezni a természet adta és az emberek által létrehozott alkotásokat. :)

  A koreaiak is jellemző, hogy felkelnek hajnalok-hajnalán és elindulnak a parkokba, ahol tajcsiznak vagy különböző harcművészeti elemeket gyakorolnak csapatokban vagy egymagukban?

  Pekingben ez a mai napig így van. Én csak csodáltam ‘álmos szemekkel’, hogy mekkora tömegek lepik el kora reggel a parkokat. És mennyi idős ember gyakorol nap mint nap, élete végéig. Pl. ott láttam először, hogy színesebbnél-színesebb legyezőkkel is végeznek tajcsit, vagy hatalmas, fél méter hosszú vízbe mártott ecsettel a betonon kalligráfiát gyakorolnak. :)

 2. Igen, a koreaik is jellemzoen koran kelnek, korbe joggingoljak az egesz kornyeket, megmasszak a legkozelebbi hegyet, majd indulhat a nap :) A koreai martial art egyebkent a taekwando, amibol minden ffinek fekete ove van! Kotelezo az iskolaban :) Jobb ezt tudni mihez tartast vegett ;)
  Ezt azonban meg nem lattam parkokban vegezni, csak iskola udvarokon es termekben.
  A parkokban rendszeresen fitnesselnek a kinti kondi gepeken (ilyeneken pl: https://picasaweb.google.com/sunnywalk64/ValiMamaSzoulban#5246870660472511426 , amibol minden parkban van egy teljes sorozat), pingpongoznak, kosaraznak es tollasoznak. Ugy altaban rendkivul sportosak, es szamos sportagban kiemelkedoek. Ha vmit el kezdenek, akkor azt tobbnyire professzionalisan csinaljak :)
  Mi is lattunk tai chi-zo idos embereket anno Hong Kongban a parkokban. tenyleg tele van veluk reggelente, bar anno Londonban is felfigyeltunk amr rajuk :) Gondolom orszag hatarok nelkul viszik magukkal a gyakorlatokat :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s