Pontevedra por el dia

Advertisements

5 thoughts on “Pontevedra por el dia

  1. ahhoz képest, hogy északon van, még itt is virítanak a pálmafák…mégis mennyire van ott hideg?:O valószínűleg még azt a hőfokot is elég jól elbírnám viselni :P :)

  2. Zsofi, de tudod, hogy Angliaban, Irorszagban vagy epp Svajcban is talalni palmakat, akarcsak a Kalvin-teren ;-) ha meg elnek abban a nagy metros felfordulasban; bar azokat, ha jol emlekszem letakartak telire. Az oceanok/tengerek menten enyhe klima van, mint ahogy Eszak-Spo-ban is, ugynevezett ”Mediterranean climate with oceanic features”, tehat szepen megelnek a palmak. Nincs annyi beloluk, mint delen, de kertekben, varosokban is szep szammal lattunk. Szerintem nincs Spanyolorszagnak olyan pontja, ahol ne elnenek meg boldogan ;-)

  3. hát igen, láttam már köztereken itthon is, de ősszel mindig elrakják őket és ami azt illeti, eléggé viharvertnek tűnnek már 1-2 év után. jobban el lennék olyan helyen, ahol virítanak :)

  4. Ez tényleg így van, Európában nemcsak a mediterrán térségben látni pálmafákat. Londonban is vannak olyan utcák, ahol végig az előkertekben pálmák, yuccák nőnek, sőt még banánfákat is láttam több ízben. :)

    A szoborcsoportól lehet tudni, hogy kik ők? Én nagyon kedvelem az ilyen köztéri szobrokat, amelyek valós vagy nem valós embereket ábrázolnak, a szobrok nem talapzaton állnak, be lehet menni közéjük, melléjük lehet ülni… Viszonylag kevés van ebből világszerte, nem is tudom miért. Nonon és Márkon látom, hogy mennyire kedvelik ezt a műfajt, mennyire szeretik megérinteni, tapogatni az ilyen típusú szobrokat, szeretnek velük barátkozni, és sokszor azon fantáziálnak, hogy egyszer kibújik valamelyikből egy igazi ember. :)

  5. Akkor egyszer el kell mennetek Szolnokra, a foteren vannak nagyon is ‘olelheto’ szobrok :)) Dani is mindig felul az ottani kutyusra, es megfogja a setalo kislany kezet :)) En is szeretem az ilyen ‘testkozeli’ szobrokot. Itt is sok ilyet talalni, de hogy ez a szoborcsoport ki volt valojaban, azt sajnos nem tudom. Izgalmas, hogy neked eszedbe jut, hogy kibujik egy igazi ember vmelyikbol, ez eddig nekem nem jutott eszembe :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s