Otoño en la terraza

Megerkezett hozzank is az osz, Nemetorszagbol :-) Ezek a gyonyoruseges oszi termesek onnan jottek Valimamaval egyutt, aki mar tobb, mint egy hete itt van velunk. Sot, azota Galicia rejtett zugait is bejartuk, erintve ismet Eszak-Portugaliat, valamint eljutottunk vegre Santiago de Compostellaba is, ahova nyaron mi mar nem mentunk, csak a szuleim. Az ironia benne, hogy amikor augusztusban ott jartunk volt mindossze 20 fok + eso, most pedig vegig 30-32 fok volt. Santiago de Compostellaban konkretan 35 fokot mutatott a homero!! Eszakon(!), ahol meg nyaron sem jellemzo az ennyire meleg! A szomoru azonban az, hogy olyan regota nem esett az eszaki regioban sem – pedig alapjaraton tobbet esik, mint Angliaban arrafele! – hogy mindenfele erdo- es bozot tuzeket lattunk az utolso naptol kezdve :-(( Soha ilyen forrosag es szarazsag Eszakon oktoberben meg nem volt a helyiek szerint! Esot tovabbra sem mondanak felenk sem, pedig most mar el tudnek kepzelni par egymas utani esos, szobaba behuzodos napot. Addig ezekben a pazar szinekben tobzodo import oszben gyonyorkodunk a teraszunkon :-)

Advertisements

4 thoughts on “Otoño en la terraza

 1. Hú, ezekért a termésekért nagyon irigy vagyok ám :-)

  Jó, hogy ilyen jó időt fogtatok ki Galíciában, nekünk max. 17-18 fok volt, de legalább nem esett.

 2. Azota attettem oket egy uvegbe, mert a levelek elszaradtak, de a tobbi termes tovabbra is szemetgyonyorkodteto! S kozben hozzank is ideert az osz, huvosebb van sokkal, mint par nappal ezelott meg.

  Galiciaban mi sem hittuk, hogy micsoda idot fogtunk ki, fantasztikus volt vegig, leszamitva az erodotuzeket az utolso naptol kezdve :( A jovohet elejetol mondanak mar esot ide es oda is, remelem az lenyugtatja a kiszaradt foldet ismet… Azt hittem meg nektek is jo idotok volt, de ezekszerint lehet tenyleg pont azon az ot napon lett volna ennyire forro, amikor ott jartunk? Mi eddig a negy alkalombol, amikor eszakra mentunk egyszer fogtunk ki esos es huvos idot, es az pont nyar kozepe volt :-o , a tobbi alkalommal nagyon jo melegek es napsutesesek voltak.

 3. Nem volt nagyon rossz idő, még jól is esett az itteni 30 fok után, de hűvös volt, egy hosszú ujjú elfért. Néha, mikor kisütött a nap akkor kellemesen meleg volt, folyamatosan fel-le vettük a kardigánt.
  Az ősz ide is közelít, bár még 20 fok fölött vagyunk még este is, de azért már felhős az ég és fúj a szél.
  Mai időjárásjelentésünket hallották.

 4. :D
  Nalunk csak reggel volt szukseg hosszu ujjura, mert ugye reggel fel 9kor meg a csillagokat nezi az ember es joval lassabban melegszenek be a napok, de a napfolyaman utana 30 fok fole ment mindig. Volt este, amikor meg este 9kor is annyit mutatott a homero! Bar utolso reggel, amikor indultunk haza mar erzodott, hogy ott is kezd csokkeni a homerseklet, mintahogy szep lassan itt is. Nalunk meg par nap 20-22fokot mondanak, aztan hirtelen 16 fok valtozekony ido. Szerintem lesznek meg felmelegedesek egy-egy napra, de hat csak itt van az osz :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s