San Sebastian & Bilbao – Baszkfold

Teljesen feltoltodve indultunk tovabb Lourdes-bol a Pireneusok latvanyaval mellettunk, at a spanyol hataron, a spanyolok altal leginkabb kedvelt hires kiralyi udulovarosba San Sebastianba. Sokat azonban nem idoztunk megint, mivel szoritott az ido, szerettunk volna meg este 10 elott Bilbaoba erkezni es setalni meg egyet sotetedes elott :-) Egy rovid kis pancsit rendeztunk a tengerparton, es mentunk Bilbaoba, ahol a fiuk, Karesz es Szabi mar vartak bennunket! A sracok motorral nyomtak le 450 kilometert, hogy becsatlakozzanak a roadtrip-be es innentol egyutt folytattuk utunkat!

A nagy talalkozas Bilbaoban a Guggenheim Muzeum oldalaban tortent! Dani egybol elkezdett meselni mindenrol, ami a hosszu uton megfogta. Nagyon boldog volt, hogy ujra latja a papit – bar azert az elso percekben meg volt illetodve, mint az alabbi kepen is latszodik :-)

Bilbaorol fotokat meg tavasszal keszitettem, igy aki kivancsi visszanezheti oket ITT es ITT.

Amint atleptuk a spanyol hatart ugy ugrott meg a szinvonal is, ami a hoteleket illeti! Ugyanazert vagy kevesebb penzert sokkal szinvonalasabb hotelekben aludhattunk innentol kezdve! Mint mindig, ezuttal is minden szallast a www.booking.com-on keresztul foglaltunk le. Bilbaoban a Sercotel Bilbao Gran Hotel-t valasztottuk, az elso szallast az ut soran, amit tenylegesen is ajanlunk, bar nem a belvarosban van, de a szobank merete akkora volt, hogy focizni lehetett volna benne! Igaz erre eronk nem maradt mar, de a belso design igy is lenyugozott az egesz hotelban.

Masnap reggel szemerkelo 20-22 fokra ebredtunk, igy a fiuknak nem eppen a legkellemesebb kondiciok jutottak a motorozashoz, de hat hogyne elveztek volna azt a fajta szabadsag erzest, amit a motor ad a szebbnel-szebb utakon! Motorozni Spanyolorszagban egyebkent is kulon elmeny, Szabi ocsemre is nagyon nagy hatassal volt, hogy igy tettek meg az utat! Az elmeny pedig tenyleg az UT maga. Ahogy vegig csak gyonyorkodik az ember, ahol tetszik kiszall, es elvezi a friss zold levegot, amit eszakon valoban harapni lehet! Kellemes utmenti Parilla-kban jollakik – olyan ettermek, ahol vaslapon sutnek mindenfele finomsagot: gombatol kezdve, a tengeri herkentyukon es zoldsegeken at, a husokig – S itt mar illik melle automatikusan a Sider-t rendelni, mint az angoloknal a ‘cider’, almabor, csak epp itt ‘kecskesajt szagubb’ szerintem ;-) de van, amelyik egesz ihato izu volt :D Allitolag nagyon egeszseges :-)

(Megj. ez a nagy turamotor kolcsonben volt Petitol, mivel ket ember hosszutavon ezen kenyelmesebben tudott utazni, de amugy Karesznak egy naked Honda motorja van, mint a kabatja is jelzi :-)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s