Hegyekben…

Augusztusban is es szeptemberben is sokat mentunk es megyunk a hegyekbe hetvegente. Nyaron azert, mert fent 1900 meteren 10 fokkal kellemesebb a homerseklet, osszel pedig azert mert a kellemes klima mellett az egyre inkabb szinesedo termeszet is odavonz! A legkozelebbi helyek, ahova leggyakrabban megyunk mindossze felora, egy ora autoutra vannak tolunk. Minden alkalommal ujabb es ujabb szepseges rejteket fedezzuk fel a felettunk magasodo es korbeolelo Sierra de Guadarramaban vagy a kozeli nemzeti parkokban. Hol bekesen legeleszo bikakkal, hol vidaman vagtazo lovakkal talalkozunk. Bennunket a hegyek szepsege legalabb annyira feltolt, mint a tenger latvanya. Hegyek es tenger elerheto kozelsege nelkul korabban nem is volt igazan reszunk ilyenfajta termeszeti forrasban, kiveve a folyokat. Mindketten az igencsak ingerszegeny monotonitast sugarzo Alfoldon nottunk fel es toltottuk el elso 20 evunket… Amiben hiaba lat barki is barmi ‘lenyugozot’, tank talan sosem volt effele hatassal… Ha masnem, inkabb lehangolt. Az en szulovarosomnak egyetlen ‘mentoovet’ a vizek jelentettek: a Zagyva, a Tisza es a Holt-Tisza. Azt hiszem, ha vizek sem lettek volna a kozelben, en zoldultem volna meg… Amennyire egyebkent ‘varosi ember’ vagyok, annal kevesbe tudom elkepzelni a termeszet kozelsege nelkuli eletet :-) Szinte minden szabad hetvegen megyunk vmerre, hol a hegyekbe, hol a tengerhez. Karesznak sokat kell ujra Olaszorszagban toltenie, igy az iskolat is kettesben kezdtuk Danival es mindig varjuk a hetvegeket, amikor egyutt lehetunk harmasban, baratokkal v csaladdal es vegre kirandulhatunk. Tokeletes kiegeszitoje a varosi letnek, ha az ember, amikor csak teheti a szabadban van. S mig van mit potolnom a nyari elmenyek teren, ugy dontottem parhuzamosan folytatom tovabb, es hirt adok arrol is, hogy a jelenben merre jarunk es mik tortennek, mikozben vissza-visszaterek majd a nyari helyszinekre is. Azt hiszem vissza fogom datumozni a posztokat, igy a jelenbe nem zavarnak be, de a vegen szolok, ha mindent ‘kiirtam’ magambol, s aki kivancsi, az majd visszanez :-) Jojjenek hat az elmult masfel honap kirandulasainak kepes emlekei:

Advertisements

3 thoughts on “Hegyekben…

  1. Én is pont így vagyok, hogy a hegyek és a tenger is ugyanúgy vonz. Szerencsére itt ‘kicsiben’ :) megvan mindkettő a Bakonynak és a Balatonnak köszönhetően. :) De amikor csak lehet, igyekszek én is a tengerhez és a hegyekbe. Gyönyörű táj vesz benneteket körül!

    Alig várom a további nyári poszotkat. :)

  2. Én is hegyimádó vagyok. :) Tervben is van pár ausztriai kirándulás a csodálatos őszi környezetben. :) Színes levelek, ezernyi szín…
    Szép helyeken jártok, már látom egyszer megérné egy spanyol körutazást tenni. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s