West Village – Magnolia Bakery & Washington Square – When Harry met Sally

New Yorkba erkezesunkkor eleve ugy terveztuk, hogy mindent, amit csak lehet, es ameddig a labunk birja, gyalogosan jarunk be! (Talan ketszer ultunk metrora, de egyik sem volt kellemes elmeny.) Ennel jobb modja eleve nincs egy varos megismeresenek, az utcai jelenetek es a hetkoznapi pillanatok kozelebb kerulesehez. Gyakorlatilag sikerult keresztbe-kasul egesz Manhattent bejarnunk es nagyon elveztuk! Persze boven maradt meg latnivalo legkozelebbre is, de nekunk igy is teljes volt ez a par nap a rengeteg osszeszedett emleknek koszonhetoen. Azt hiszem masodik nap mentunk el a West Village iranyaba, ahol utba ejtettuk a hires Magnolia Bakery-t, ahol anno Carry es Miranda faltak a fensegesebbnel-fensegesebben kinezo muffinokat a kavejukhoz :-)

Bar mi orok Friends rajongoknak szamitunk, evekkel a SATC lefutasat kovetoen egyszer en is vegig neztem a sorozatot – felig spanyolul, mivel direkt ezzel a celzattal vettem meg az egesz sorozatot – de ra kellett jonnom, mint ahogy a Friends eseteben is, mint minden, igy a SATC is eredetiben jobb :-) Nagyon tetszett egyebkent az egesz village hangulat, ott meg egy pillanat erejeig az is atszaladt a kepzeletemben, ahogy Danival ott setalunk a kozeli jatszoterhez, a helyes kis utcak es hazak kozott….van benne vmi bajosan ‘kisvarosi’, de kozben megiscsak Manhatten kozepen van az ember a felhokarcolok arnyekaban.

A pekseg amugy meglepoen aprocska, en vhogy nagyobb es tagasabbat kepzeltem, es nem is volt elotte az a pad sem, ahol Carriek uldogeltek ;-) Nemhogy kint, de bent sincs amugy lehetoseg leulni, annyira pici es zsufi a hely :-) Az utca tuloldalan van lehetoseg, a park mellett, leulni, ahol a helyi hajlektalanok, turistak es new yorkiak kozott fogyaszthatod el a szerzemeny, amiert nekunk jo felorat kellett sorban allni :-) Semmikeppen nem ismeteltuk volna meg a helyzetet, de egyszer kiprobalni jo volt.

Innen az utunk a Washington-ter fele vezetett, ahol a nagy ativelo kapurol egybol beugrott a When Harry met Sally c. orok kedvencem egyik jelenete, amint Sally kiteszi Harryt a Chicagobol tarto 18 oras autoutjuk vegen es csak annyit mond: Have a nice life! aztan kezet raznak. Ha vki meg egesz veletlen nem latta a filmet, az nezze meg, plane ha sok new yorki kepet is szivesen nez egy film alatt! One of the must-see movies :)

Advertisements

2 thoughts on “West Village – Magnolia Bakery & Washington Square – When Harry met Sally

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s