Brooklyn Bridge

Minden este vissza fogom a posztokat datumozni, addig itt elol ulnek majd a nyarrol szolo bejegyzesek.

Most tehat par kep, amit a hidrol keszitettem, ami sajnalatunkra egyebkent, de epp nagy felujitas alatt allt, igy nem lehetett azokat a klasszikus Brooklyn bridge fotokat kesziteni, amihez hozza szokott az ember, mivel sok helyen at sem lehetett latni a ponyvaktol. Azert igy is elmeny volt atsetalni rajta es gyonyorkodni a kilatasban. Jo felora atsetalni a hidat – plusz a hidra felsetalni a metrotol, meg le a tulvegen kijutni ujra az utcakra. Mivel igazi landmarkja ez is New Yorknak, ezert igen sokan setalnak at rajta naphosszat.

A hid amugy az USA legoregebb fuggohidja, ami epitesenek idejen, a vilag legnagyobb fuggohidjanak is szamitott. 1980 ota vilagitjak ki minden este, fokent, hogy kiemeljek a architekturajat. 13 evig tartott az epitese, ami 27 ember eletet kovetelte, s vegul 1883 majus 24en lett atadva. Abban az idoben a Brooklyn-hid volt az egyetlen hid, ami osszekototte a ket varosreszt, Brooklynt es Manhattant.

A mazlink egyebkent az elso ket-harom napon New Yorkkal az volt, hogy kristaly tiszta kek egunk volt, bajosan uszo baranyfelhokkel, szinte zero paratartalommal, ami lehetove tette, hogy elenk es szines kepek keszuljenek, ne csak feheres fotok a paraba olvadt felhokarcolokkal. Erre azert nyaron nem mindig van lehetoseg. A 4. naptol beallt a nyaron altalanos 35-38fok, nagyon magas paratartalommal, amikor mar nem is szivesen setal az ember egesz nap reggeltol-estig lankadatlan, mert fizikailag megterhelo a klima es racuppan az emberre a ruhaja is, amint utcara lep, akarcsak anno a seoul-i nyarak alatt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s