Santa Eulalia

Santa Eulalia vagy Santa Eularia – atttol fugg, hogy kasztiliaiul v katalanul irja az ember, mivel a Balear-szigeteken is a hivatalos ket nyelv a katalan es a spanyol. Itt is minden ket nyelven van kiirva, tobbnyire eloszor katalanul es utana spanyolul. Kedvesek voltak az emberek mindenutt nagyon! Hiaba na, a turizmusbol elnek :-) Sot, az atlagosnal tobbet ertettek es beszeltek angolul is, de ez a szigeteken es tengerpartokon nem meglepo. A varos egyebkent Ibiza harmadik legnagyobb varosa, ami kozvetlen a tengerparton van es elsosorban a csaladosokat, nyugalomra vagyokat vonzza. Szerintem tokeletes hely szallas szempontjabol, mert rengeteg etterem, bar, gyonyoru hosszu homokos strand, kikoto, templom, hangulatos utcak talalhatoak egy helyen. A templomba (Puig de Missa) mindenkepp erdemes felsetalni, mert olyan mintha vmi gorog varosreszbe erne az ember. Gyonyoru es minden csupa hofeher! A vegetacio mar csak hab a tortan :-)

Eredetileg amugy egy moszk volt, de azota templom, ahol epp egy elso aldozasi ceremonia vegere ertunk oda, igy meg lencsevegre tudtam kapni, ahogy a szepen kioltozott helyiek a hofeher templom korul csoportosulnak. A kepek mind Santa Eulaliaban keszultek, remelhetoleg kelloen atadvan a hangulatot :)

Advertisements

6 thoughts on “Santa Eulalia

  1. Valóban kellenek néha külön csajszis programok is a feltöltődéshez. ;)
    Gyönyörű helyeken jártatok! Ezek a fehér házak tényleg a görög stílust idézik. :) Nagyon hangulatos lehetett!

  2. Veracskam megint csodalatos kepeket keszitettel es persze sok szepet lattatok mar alig varom az oszt hogy eggyütt is elutazzunk valami szep kis szigetre ahol meg eddig sohasem jartam puszi Valimama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s