Mundaka y la Reserva de la Biosfera de Urdaibai

Mundakaban volt a szallasunk, egy nagyon kulonleges bioszfera rezervatum kozepen, a Vizcaya-obolben. Pontosabban az Oka folyo torkolatnal, amire pont ralattunk az ablakunkbol is. Reggelente kicsit paras, kodos volt az ido, ami egeszen eltakarta a dombok aljat, de ilyenkor is nagyon szep latvany fogadott.

Itt folyik bele tehat az Oko folyo a Vizcayai-obolbe, ami az Atlanti-ocean resze, es az egesz 220km2-es terulet egy, az UNESCO altal vedett Bioszfera Rezervatum resze 1984 ota, es ami Urdaibai Bioszfera Rezervatum v Estuario de Mundaka (Mundaka folyotorkolat) neven ismert. A lápos, vizes, homokzatonyos teruletnek koszonhetoen rendkivul gazdag elovilaga van. Szamos fajta vonulo/koltozo madarfajnak ad ‘piheno helyet’, akik itt allnak meg vagy toltik a telet, ilyen a szurke gem, a kormoran, a csér, kanalas gem es tovabbi szamos olyan partimadar faj, ami a mocsaras teruleteken talalhato felig vagy teljesen eltemetett allatok maradvanyain el. Nem csoda hat, hogy az ornitologusok kedvelt helyszine is :) Valami gyonyoruseges a kornyek, de igazan jo kepeket sajnos csak a legbol lehetett volna kesziteni, ezert belinkelem nektek, hogy lassatok, hogy nez ez ki valojaban fentrol apaly idejen! Nezzetek meg, mert amikor eloszor rabukkantam, az allam is leesett es azonnal tudtam, hogy ide kell mennunk es itt kell szallast talalnunk! Nagyon jo apartman hotelt talaltunk, a helyi arakhoz kepest, teljesen jo aron szerintem. Szepen, frissen felujitott az egesz hotel, klassz kilatassal es teljes kenyelemmel. A neve Apartamentos Mundaka, amit joszivvel ajanlunk.

Mundaka tovabba igazi szorf Mecca, Europa leghiresebb balra-toro hullamaival (left-breaking waves), nem tudom a hivatalos szorfos kifejezest. Mindenesetre minden osszel vilagszinvonalu szorf versenyeket, “Billabong Pro Mundaka”,  rendeznek.Maga a kisfalu is nagyon hangulatos, jo kilatassal a partrol.Fotok ITT!

Vegul este 9kor keszult kepek, naplemente korul, csak eleg felhos volt az ido:

Advertisements

One thought on “Mundaka y la Reserva de la Biosfera de Urdaibai

  1. Ez a hely is az…ahol a fold az eggel osszeer…es a mennyorszag egy pillanatra megmutatkozik…csodalatos…
    Koszonjuk az Elmenyt Veram…!!! :-)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s