On the road

Fotok, amiket menetkozben az autobol (szelvedon v oldalso ablakon at) lottem, szelben, esoben, napsutesben. Voroses tajakon, majd zold ude retek, mezok, legelok, fenyvesek es sziklas partok menten… Nem a legszebb kepek, de gondoltam erdekes ezeken keresztul is megmutatni a tajat, mert neha ezeken keresztul talan meg jobban atjon.  Raadasul hiresen gyonyoru  az eszak-spanyolorszagi videk, amin keresztul rengeteg zarandok gyalogol, akik mind Santiago de Compostela fele tartanak. Fantasztikus mar igy autobol nezve is, de amiket eddig olvastam a Szent Jakab zarandokutrol, az alapjan egesz biztos nem mindennapi elmenynek szamit megtenni az utat! Jojjon tehat a roadtrip ‘on the road’ fotoi, Madridtol Mundakaig, Bilbaotol Portugaleteig – ahol egy ‘puente colgante’/felfuggesztett hidon keltunk at, ami atvitt bennunket autoval a levegoben a tobbiekkel egyutt, s ami egyebkent az UNESCO reszet is kepezi – majd onnan San Sebastianig :-)

Advertisements

8 thoughts on “On the road

 1. Szia,
  Régóta olvaslak benneteket és gyönyörködök a csodaszép tájakban amerre jártok. Most ez az utolsó kép késztetett arra, hogy írjak….woooow,kedvem lenne bakancsba ugrani és világot látni …és ebbe minden benne van :O)
  Szép napot Nektek!!

 2. Koszi Zsuzsi, hogy leirtad! Latod sosem lehet tudni kit mi fog meg. Nem gondoltam volna en sem, hogy pont ez a fenyvesek kozt huzodo maganyos ut adna kedvet nekivagni a vilagnak, de orulok, ha kedvet erzel hozza! :-)

 3. Én is szívesen olvasok zarándokutakról, zarándoklatokról. Talán éppen egy évvel ezelőtt olvastam, hogy a Santiago de Compostelaba tartó gyalogutakat elkezdik felújítani, elsősorban a magas hegyi szakaszokon. Akkor láttam jópár videót, gyönyörű panorámával, de életveszélyes hegyi utakkal, volt amelyik útszakasznak pl. fele nem volt meg, és a sziklákhoz simulva lehetett csak továbbjutni. Izgalmas volt még látványnak is. :)

  Egyébként nagyon mélyreható élmény egy ilyen zarándokúton végig menni. Mi Indiában a Himalájában és Marokkóban a Magas-Atlaszban töltöttünk néhány napot egy ilyen úton, nem zarándoklat céllal, hiszen igazán ott derült ki számunkra, hogy azok zarándokutak. Akkor jöttem rá, hogy miért is alkalmas egy több ezer méter magasban megtett út, hogy egy utazás ne csupán egy “külső utazás”, hanem egy “belső utazás” is legyen. És persze engem mindig, mindenhol az emberek érdekelnek legjobban, így egy ilyen zarándokúton hihetetlen mennyi különös és érdekes emberrel találkozik az ember, és milyen izgalmas beszélgetések születnek, hogy kit mi vezérel, honnan jön és hova tart nemcsak testben, hanem a szellemi úton is… Vallások és filozófiák találkahelye. Kicsit elkalandoztam, de valószínűleg erről rengeteget tudnék még írni. Bocsi. :)

 4. A Himalayaban gyalogolnek en is szivesen, ha egyszer oda is eljutunk. Bar nalunk az allando es ugyeletes India-szerelmese az edesapank :) Ocsemet pedig epp most kuldi ki a cege ket honapra Chennaiba – ez lesz az igazan kultursokk szamara ;-) A gyomra miatt kicsit tart is, mert eleve gyenge. most kapja sorra az oltasokat. ha barmi ‘gyomorvedo’ javaslatotok lenne (palinkan kivul), azt megkoszonnem es atadnam neki!
  Nekunk egy kedves lengyel barati par az, aki annak idejen vegig csinalta a nepali Annapurna trekkinget, es vmi fantasztikus elmeny lehetett, ahogy elmeseltek es a kepeket lattam! Na akkor hirtelen nekem is kedvem tamadt volna :) De majd eljon annak is az ideje :) Biztos nektek is tenyleg fantasztikus elmeny lehetett, megha csak par napra is turaztatok ilyen hatalmas hegysegekben. Nyugodtan irj meg, ne maradjon benned semmi :) Kar lenne erte ;-)

 5. Vera, bocsáss meg, hogy csak most válaszolok, de Márk ismételten beteg lett, úgy hogy elég húzós fentlevős éjszakáim voltak. Úgy látszik, hogy ez most ez náluk egy nehezebb időszak…

  Természetesen nagyon szívesen segítek, ráadásul ez a szakmai profilomba is vág. Két hónap India fantasztikusan hangzik. :)
  Azt látom, hogy az öcséd egy több milliós nagyvárosba megy. De néhány kérdést feltennék, mielőtt pontosan válaszolok. Tehát, hogy a cég irodai vagy terep munkát (pl. ha építészmérnök) jelent-e. A cég mennyire biztosítja az étkezést. Ha az öcséd elmegy szétnézni Indián belül, mennyire lesz az céges kirándulás, vagy saját barangolás. Mert Indiában az utcai kifőzdéktől a luxus éttermekig minden ott van a skálán, ez a higiénét is meghatározza, és a lehetséges betegségeket, ami a táplálkozással kapcsolatos.
  Igyekszem még ma írni, de lehet, hogy csak este tudok. A pálinka tényleg gyomorvédő. :) Ja, és még egy, gondolom az öcsédnek nincs semmiféle gyomorbetegsége, pl. reflux, mert az is színezheti a képet.

 6. Szia! De jo, hogy meg profilba is vagsz, milyen szakorvos is vagy? Biztosan irtad mar, de latod ezuttal fogom csak ezt is megjegyezni :) Jo, hogy kerdezel, mert nagyon is aktualis kerdeseket tettel fel. Mindent megirok inkabb emailben! Koszi elore is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s