La vista más maravillosa de la capital – desde Citadella

Osszes fovarosi kep itt talalhato!

Meggyozodesem, hogy Europan belul szebb kilatas, egy varosra sem nyilik – fuggetlenul egy varos valodi allapotatol es hangulatatol -, mint Budapestre a Citadellarol, es ezt minden szentimentalitas nelkul irom, ugy hogy tenyleg sok gyonyoru varosban megfordultam mar a kontinensen! Egyszeruen kaprazatosan szep, kulonosen ilyenkor tavasszal es osszel! Europan kivul, ahol eddig megfordultunk pedig San Francisco es Sydney kilatasa gyozott nalunk legmagasabban. Mindemellett szamtalan nagy kedvencunk van meg mindenfele :))

Advertisements

2 thoughts on “La vista más maravillosa de la capital – desde Citadella

  1. Imádom ezt a várost a maga gyönyörűségeivel és negatívumaival. De én elfogult vagyok, mert itt születtem és évtizedek óta itt élek. Tehát érzelmileg mindig ide fogok kötődni. A Duna és végig a Duna-part különösen elérzékenyít, szinte mindennap végig autózom, vagy csak a hidakon, csodálatos látvány!!! :)

    Ha jól látom, az Andrássy úton, Hősök terén is jártatok, és ha jól kivettem a soraidból, akkor vasárnap voltatok ott. Ha ez így van, akkor lehet, hogy “egy hajszálon” múlt, hogy nem találkoztunk. Mert a Hősök terén “motoroztunk” délelőtt a fiúkkal. Ugyanis vettünk bérletet az Állatkertbe, hogy korlátlanul tudjunk menni. Kihasználjuk, amíg itthon vagyunk, az “olcsóbb” belépőket, mert Nyugat-Európában ez elérhetetlen lenne, hogy hetente, két hetente elmenjünk. Így tavasszal rengeteg programot szerveznek az Állatkertben, az amúgy is rengeteg látnivalón kívül. És most tavasszal különösen szép, mert ott is minden virágba borult, ez a női lelkemnek kell. :)

    • Kriszit, megertem, hogy szereted, plane, ha a szulovarosod! A szulovarosahoz az ember mindig kotodni fog, ha mas nem nosztalgiabol ;)) Alapjaban en is nagyon szeretem a fovarost, es az a negy ev, amit ott eltunk a Varosliget mellett, klassz volt, allandoan vendegeket fogadtunk oda is :D Azonban azt vegig ereztuk, hogy csaladosan mar nem tartjuk eleg elhetonek es hat hivott is a nagy vilag meg vissza mar akkor is :) Ha nem a nagy zold park mellett laktunk volna, meg annyira sem… Jo volt most visszamenni, mint turista, megcsodalni a sok szepseget, de ennyi. Tenyleg most neztunk ujra szet ot ev utan,es sajnos nagyon sokszor annyira osszeszorult a szivunk az apolatlansag latvanyan, hogy szolni sem mertunk egymashoz…Pedig potencialja mindennel tobb van, ez teny es valo! S ugy legyen, hogy megerjuk majd mi is, hogy egyszer teljes pompajaban lathatjuk a varost!
      Nekunk a Varosliget mellett azota is megvan a kis lakasunk, ami csak par perc a Hosok-teretol es Andrassytol, igy azert setaltunk vegig azon a kornyeken :) Ezt mindig nagyon szerettem :)) De mar du 4 ora volt, igy igencsak elkerultuk egymast, pedig vicces lett volna osszefutni :)) Az eledo termeszetet, tavaszt pedig jo volt ujra megtapasztalni otthon is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s