Paseo de media dia por la ciudad

A Retiro Parkbol indultunk, at a Prado Museum mellett a Paseo de Pradon elsetalvan egeszen a Fuente de Cibeles-ig (Kubele-kut). Ott rafordultunk a Calle de Alcalara, a Gran Via iranyaba. Felmentunk a Circulo de Bellas Artes tetejere. S miutan kigyonyorkodtuk magunkat a varoskepben, piros haztetokben es a hatterben korvonalazo Sierrakban, ismet lementunk hogy folytassuk az utunkat a Calle de Alcalan a Sevilla nevu metro megalloig. Ott elfordultunk jobbra a Gran Via iranyaba. A Gran Vian elsetaltunk a Callao-ig, ahol felmentunk a Corte Ingles tetejere (arrol kepek majd jonnek kulon). Ott egy jo kis ebed, majd folytattuk az utunkat a Calle Preciados nevu utcan le a Sol-ig, ahol a varoshaza is talalhato, es egyaltalan Madrid kozeppontja, ami egyben Spanyolorszag kozeppontja is, ahol a 0 kilometerko talalhato, vmint a varos jelkepe a ‘medve az eperfanal’, amit a Sol ujjaepitese utan most athelyeztek uj helyre. Szerintem itt van a legnagyobb tomeg a varosban es itt kell a legjobban figyelnie a turistaknak a taskaikra, mert ezen a teruleten sok a zsebes. Mint minden turista helyen, figyelni kell es felkeszultnek lenni es akkor nincs gond. A Solbol kiindulo szamos utca nepszeru setalo-bevasarlo utcak, tomenytelen bolttal (a masik kedvelt shopping district a Salamanca negyedben talalhato). A Sol-tol mi a Calle Mayor utcan setaltunk egy darabon, amirol aztan attertunk a Calle Arena-ra, es amin aztan a Kiralyi Szinhaz, Teatro Real, hata mogott lyukadtunk ki. Setaltunk egyet a palota elotti teren, Plaza de Oriente, majd keresztul andalogtunk a Jardines de Sabatini, kiralyi kerten, es atballagtunk a Parque de la Montaña-ba, ahol a Templo de Debod is talalhato, vmint kivalo jatszoterek (bar azok mindenutt vannak) es ez is egy igazi piknik park. A madridiak nagy piknikesek alapvetoen is!

Azert irtam le ezt a kb 5 oras setat, mert ez egy klassz  atfogo kepet ad szerintem a varosrol (ha eddig vki nem kapott volna meg;). Ebben ugyan most nem szerepelt muzeumlatogatas, mert az tovabbi orakat, napokat adna a setahoz, de igy is  sok mindent erint, (sok mindent ki is hagy), s kozben kap egy kepet  az ember a belvarosrol, a gyonyoru epuleteirol, es parkjainak egy reszerol. En szamtalanszor jartam mar be a belvaros zeges0zugos utcait, szeretem csak ugy elveszn hagynia magamat idonkent, es beleveszni a varos csalogato utcaiba, mert szemetgyonyorkodteto mindenfele. Szerintem nagyon nagy pozitivuma a varosnak (osszes vendegunk is eddig igy nyilatkozott rola), hogy gyonyoruen be lehet setalva jarni az egesz belvarost, egyik latnivalotol, a masikig. Csupan csak kenyelmes cipot kell a setahoz es akkor egesz biztos elvezi az ember :) Ennel persze sokkal tobb foto keszult, s ha vki kivancsi az ITT talalja oket.

Advertisements

One thought on “Paseo de media dia por la ciudad

  1. Továbbra is gyönyörűek az épületek. A rengeteg vörös háztető nagyon hangulatossá teszi a kilátást, és szépen passzol a fehér falakhoz és a kéklő éghez. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s