Desde hoy, España no pasa de 110km/h

Matol ervenyes a spanyol autopalyakon a 110km/h-as sebessegkorlatozas, amit a kormany a ‘bizonytalan olajarak’ miatt vezetett be, igy csokkentven a benzin fogyasztast es a kornyezetszennyezest. Elmeletileg a vonatjegyek ara is min 5%kal csokken, igy osztonozven hogy auto helyett utazzanak inkabb hosszutavon az emberek vonattal. S mara virradoan, az ejszaka folyaman, tenyleg kicsereltek az osszes tablat az autopalyakon 110re, pedig tegnap meg mindenutt 120as volt kint! Lenyugozoen hihetetlen! Tovabba az osszes trafipaxot atallitottak 111re(!), eddig 135 volt a turelmi limit, de mostantol ezt is szigoritottak. Sebessegmerovel jol fel vannak szerelve az orszagutak es varosok, rengeteg van beloluk, de mindenutt jelzik elore tablakkal, igy fel tud ra az ember keszulni. 111 es 140km/h kozotti sebessegtullepest 100euro penzbirsaggal buntetik, 140 es 160km/h kozotti tullepest 300euroval,  es 151km/h sebessegtullepes eseten vonnak le ket pontot. Kivancsi leszek ez meddig tart es mennyire lesz betarthato, de azt hiszem ez egy eleg egyedulallo lepes volt Europan belul.

2 thoughts on “Desde hoy, España no pasa de 110km/h

  1. Igen, emlekszem ra. Az angolszasz orszagokban tobbnyire eleve alacsonyabb volt mindig a sebesseghatar, mint Europa orszagaiban. Ha jol emlekszem Amerika tobb allamaban is ennyi a korlatozas. Kicsit zugolodtunk is anno a nagy tavolsagok megtetele, szeles utak, eros autok es 110es korlatozas miatt ;)
    Viszont az ritka, hogy egy kormany ilyen lepesre szanja el magat, a jelenleg kialakult olajellatas bizonytalansaga miatt. Bar igaz az is, hogy a spanyolok kozul sem nezik mindezt joszemmel, mert szerintuk ez nem a valsagrol, meg a kornyezet kimelesrol szol, mint inkabb arrol, hogy tobb ‘buntetesbol szarmazo penzt’ lehessen beseperni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s