Februari viragzas

Mar megjelentek az elso rugyek kedvenc tavaszi parkunkban. A Los Molinos Parkba tobbnyire csak tavasszal jarunk a sok gyonyoruen viragzo mandulafa es virag miatt. Ezalkalommal figyeltem fel egyebkent arra is, hogy lehet a kornyek kisebb francia kozossegnek is otthont ad, mert konkretan csak francia szot hallottam magam korul, ahogy a fak kozott setaltam.  Nagyon szep, rendezett kornyeken talalhato a park, korulotte tobb jatszoterrel, rengeteg zolddel; megertem, ha expatek koreben is felkapott.

Ut kozben a varos tobb pontjan is szamos teljes pompajaban viragzo mandulafat szurtunk ki az autobol, de konkretan a parkban meg csak most kezdenek az elso rugyek megpattanni, de igy is korabban, mint az elmult evben, amikor majd marcius vegeig kellett erre varni. Ez a harmadik telunk, ami a legelsore 2008/09re emlekeztet bennunket leginkabb, csak iden meg sokkal szarazabb, naposabb es enyhebb volt. A havazas pedig kompletten elmaradt. Raadasul tobb meleghullamunk is volt: december kozepen, januar elejen es az elmult masfel heten is, 15-20fokkal. Volt amikor rovidujjas, volt amikor puloveres, vagy szelkabatos volt az ido napkozben (a reggelek hidegek). A legmelegebb ilyenkor du 1 es 5 kozott van. Nekem a legsurubben hasznalt kabatom miota Spo-ban elunk a ‘trench coat’, amit rogton az elso telen beszereztem es ez valt be leginkabb a madridi teli napokra, de van amikor erre sincs szukseg, csak eleg egy kardi/zako.

Februar az a honap, amikor eloszor beleszerettem a varosba. Novemberi koltozesunket kovetoen meg honapokig Seoulban eltem lelekben es csak nagyon nehezen tudtam elszakadni Koreatol. Aztan, amikor megjelent a tavasz elso jele mandulafa viragzas formajaban, azonnal egybeolvadtak a koreai cseresznyeviragzasi emlekek az ujonnan kapott spanyol mandulafa viragzasi elmenyekkel :-) Azota minden evben februar az a honap, amikor ujbol beleszeretek a varosba es vmi hihetetlen melegseg onti el a lelkemet. Az elmult ket napban ezt kulonosen ereztem, es ebbol tudom, hogy tenyleg itt a helyunk MOST es sehol mashol :)) Egesz nap a kinti gyonyoru tavaszi idot elveztuk harmasban es egy csomo helyet bejartunk Madridban, sot meg ujabbakat is felfedeztunk, amikrol majd irok kesobb! S mire este 8ra haza estunk, Dani fel perc mulva bealudt (mai szieszta kimaradt tavaszi nagytakaritas miatt;) De ha lattatok volna, hogy este fel 8kor meg hogy ugralt es tancolt felszabadultan a Plaza de Españan es hogy szaladt vegig vidaman a Gran Via hihetetlen hompolygo emberaradataban –  akaratlanul is eszembe jut ilyenkor, hogy igazi kis ‘made in Korea’ gyerkoc, aki a nagy forgatagban es esti fenyekben, hangulatban erzi igazan elemeben magat ;) (Meg jo, hogy ebbol a szempontbol a spanyolok is ugyanolyanok ;) Raadasul amikor ebednel a sushit felszurta palcikara es kerte hozza a szoja szoszt, hogy belemarthassa, akkor meg a szemem is konnybe labadt ;-) Akarhanyszor palcikaval lat bennunket enni, annyiszor ragadja meg o is es probalkozik vele. Egyszer csak belejon majd :) Annyira szereti az azsiai kajakat, (mar kimchit is probalt :) hogy neha meg mi is meglepodunk rajta!

A nap spanyol beszolasat egyebkent a park melletti jatszoteren hallottam, amint egy kisgyerek odaszaladt a nagymamahoz 1:14 perckor, hogy ‘menjunk haza ebedelni!’, mire a nagyi kozolte, ‘ahhoz meg nagyon koran van!’ :D

A ket ‘madridi centro’ ut kozt pedig itthon ejtoztunk, amit Dani szorgos ‘tavaszi nagytakaritassal’ toltott a teraszon :)) Jovohetvegen, ha az ido is engedi, akkor el kezdunk kipakolni mostmar veglegesen!!!

Advertisements

2 thoughts on “Februari viragzas

  1. Jaj, hát meg kell enni ezt a Danit, ahogy szorgosan takarít!!
    Egyébként ez a “Szent-nevetés” nagyon tetszik! Ennyire képtelenek megjegyezni a neved?

  2. Nem megjegyezni, hanem olvasni nem tudjak :) En toltottem ki az urlapot, amit aztan ennyire felreolvastak ;))
    Dani nagy segitseg, imadja a folmosot meg a porszivot, meg mindenfele szivacsot es pancsot :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s