Ultimate chill-out zone at Tarifa

Kepek az utrol es a tobbi ‘megallorol’, ahol az ut soran jartunk ITT talalhatoak!

Amint elhagyjuk Tarifa varosat, hirtelen nincs mas, csak az ocean es a termeszet. Egyfajta chill-out erzes uralkodik el az emberen… Megerkeztunk Europa legdelibb csucskebe, ahonnan kristalytisztan lehet latni a marokkoi hegyeket, amik alig egy karnyujtasnyira tunnek (14km), igy sem tavcso, sem utlevel nem szukseges, hogy szemmel atrepuljunk egy kicsit es megpihenjunk Afrika partjain.

Utkozben az oceanparton, naplementekor a szelkerekek kozott, amibol engeteg van errefele.

Az ocean part menten itt-ott megbujo hangulatos ‘farmhaz jellegu’ hotelek tobbnyire nem tobb, mint 2 csillagosak, semmi luxus, megis ugy erzi az ember az egesz vilag a labainal hever. Ahol osszeer az ocean kekje az eg kekjevel, ahol hatartalan a szabadsag erzese… Nem az egyetlen ilyen hely a vilagon, ereztunk mar hasonlot sok mas helyen is, de Spo-ban eddig ez volt az elso! Ezek a hangulatos zoldovezetben megbujt szallashelyek majd mindegyike szervez surf es kite-surf orakat, biztositanak helyet a felszerelesnek – itt talalhato ugyanis Europa legjobb es leghiresebb surf-paradicsoma!  Szinte egesz evben elenk a szel, bar otttartozkodasunk alatt szelcsendes napokat fogtunk ki, amit annyira nem bantunk. Kellemes 28 fokok voltak es csendes hullamok. Itt Tarifanal van Spanyolorszag olyan hosszan elnyulo homokos partszakasza, ahol kilometereken keresztul setalhat az ember a homokban. Ilyet, mashol az orszagban nem nagyon talalni. Csendes, nyugodt, kulonosen ilyenkor osszel, amikor mar a turistaszezon is eluloben; alig vannak a partokon a szorfosokon kivul. A La Torre hotel, amit lefoglaltunk a Parque Nacional de Los Alcornocales teruleten talalhato, ahonnan csak at kellett setalnunk az utca tuloldalara, hogy elvezhessuk a homokdunes oceanpartont.

Rendkivul kedves es kozvetlen kiszolgalasra szamithat az ember. Egyszeru tiszta tagas szobak, kenyelmes agyakkal es fantasztikusan jo es hires sajat etteremmel, aminek specialitasa a parazson sult friss helyi etelek! Fenomenalisakat ettunk-ittunk, ki kell probalni!

A hatso kerthelyiseget chill-out zonanak alakitottak ki, nagyon hangulatos beszelgetos ‘kuckokkal’ a palmak toveben, ahova mi is  napjaban tobbszor kiultunk. Rendkivul szep elmenyekkel gazdagodtunk – tokeletes hely a lelki feltoltodesre es az ocean adta lehetosegek elvezetere!

Advertisements

7 thoughts on “Ultimate chill-out zone at Tarifa

 1. nagyon szép a part!
  Főleg hogy strandolók nincsenek!valóban a nyugalom jön át aképeiden.
  de jó lenne most egy kicsi;)

 2. Ez a régió nagyon ismerős!!!:) Jó “viszont látni”.
  Annak idején Tarifától nem messze, a Gibraltári-szoros legnagyobb városánál, Algecirasnál hagytuk el Spanyolországot és mentünk át Marokkóba. Pontosabban először Ceutába, ami még spanyol felségterület Afrikában, és aztán onnan léptünk át Marokkó területére.

 3. De szép. :-) Olyan szép helyeken jártok Vera! :-) Ilyenkor kezdek el “nyomozni” egy-egy régió, ország után… :-) Amikor ilyen szép képeket látok!

 4. Nagyon jo visszagondolni is ra! Arrol reszrol ‘marcsak’ Costa de la Luz, Cadiz es Sevilla van hatra ;)) de az majd egy ujabb nagyon hosszu autout lesz.
  Kriszti – mivel utlevelet nem vittunk igy Gibraltarra sem tudtunk bemenni :-/, de Marocco meg azert sem vonzott ebbol az iranybol, mert egy utileirast sem talaltam, ami igazabol megfogott volna, hogy megerje atmenni….nekem olyba tunt, hogy az egesz csak uzlet, hogy atmenjen a sok turista, aki ha mar idaig eljott, akkor azon a 14km-en ne muljek, lepjen at Afrikaba, amit minden sarkon megszerveznek, hogy atkompoljak az embert, akik aztan semmi kulonoset nem latnak odaat…de ez lehet csak az en olvasoi benyomasom volt.

 5. Teljesen jól látod, átkompolni tényleg nem érdemes, mert Ceuta nem különösebben érdekes város. De Marokkó nagyon izgalmas és változatos ország, különösen azok számára, akik az arab kultúra és történelem iránt érdeklődnek. :)

 6. Nyilvan en sem egesz Marokkora ertettem, hogy nem eri meg atmenni, csak amit Tarifarol szerveznek, az uzlet. Biztos erdekes es van latnivalo is, kulonosen azok szamara, akiket ez a vilag vonz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s