Garganta del Chorro

Deli utunk egyik legizgalmasabb kiteroje, a Granada utan talalhato Garganta del Chorro, ami nem messze a Guadalhorce-volgy felett huzodo El Chorro nevu falu mogott talalhato. A 180m mely es helyenkent csupan 10meter szeles El Chorro szorost a folyo vajta ki a meszkohegybol, ami Andaluzia egyik foldrajzi csodajanak szamit.

Nem messze tole pedig az Embalse del Conde  de Guadalhorce viztarozo talalhato, aminek a vize teljesseggel hihetetlen szinu volt. Inkabb turkiz zold, mint kek.

A taj korulotte sokszor Arizona kietlen vad tajaira emlekeztetett bennunket, nem is kicsit! Azt is, ezt is elveztuk, bar ezen a videken elni semmikepp nem tudnank elkepzelni! Ellenben keresztulmenni ezen a kopar, kaktuszok es olivafak altal uralt hegyvidekes, nehol zord tajon, hol felelmetesen hatborzongato, hol teljesseggel lenyugozo.

Hogy mikent lehet itt elni ebben a nagy szarazsagban, forrosagban, el nem tudom kepzelni. Emlekszem, amikor mentunk a Grand Canyontol Sedona varosaig a hosszu poros voros tajakon, volt egy haz, ahol ki volt irva, hogy tobb, mint 200 napja nem esett eso! Hat vmi hasonlo lehet itt is, csak nem irtak ki… Meg igy oktoberben is siman 30fok volt, ami talan meg tobbnek is tunt a kietlenseg kozepen! Nem sok helyen lehet erre megallni enni, de ami utba esik es nagyon hangulatos, az az La Gargante Apartman Hotel, ahol fensegeset ettunk, pazar kialatassal.

Advertisements

2 thoughts on “Garganta del Chorro

  1. Pingback: The very best of Spain – as far as I’m concerned | Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s