Santillana del Mar

Ezt tekintik Kantabria egyik gyongyszemenek. A kozepkori kisvaros Santandertol 30km-re talalhato. A romankori Santa Juliana kolostor kore epult, ami hajdan fontos zarandokhely volt. Szerencsere teljesen kizartak az autos forgalmat a kisvaros kozpontjabol, igy csak gyalogosan lehet korbejarni. Ket macskakoves foutcaja van, aminek ket oldalan vegig nemesek altal epitett hazak sorakoznak meg a 14-18. szazadbol, szepen munkalt fa- es vaserkelyekkel, mig az also szinten a farmerek regen istallokat rendeztek be.

Hires almatermeloi videk reven, hires a finom almaborarol (sidra) is, igy minden sarkon  talalni ‘Sidreria’-t, ahol otletesen fel vannak fuggesztve (kep alabb) a palackok a hordokbol allitott asztalok fole, amikbol kozvetlenul lehet tolteni egy-egy poharkaval a vendegeknek :-)

Majd meg egy-ket hasonloan hangulatos falut bemutatok itt is, koztuk a szemelyes kedvenccel :)

Advertisements

5 thoughts on “Santillana del Mar

  1. Veruskám, ez egy fantasztikus csodavilág! Látod, ezek a girbe-gurba utcák, ezek a nagy, redves-évszázados kövekből összerakott öreg házak, a táj zöld bája sokkal jobban elvarázsol, mint a nagyvárosok fényűző palotái, a “frissenmosott” falaikkal, dúsan díszített szobraikkal, szépséges, cifra erkélyeikkel. Ezekkel úgy vagyok (tudod, mondtam is már), mint Petőfi a hegyekkel: Tán csodállak, ám de nem szeretlek. A mesés ódon falvacskák meg a szívem csücskei. Tudom, hogy nagyon élvezitek Ti is, de vajon Danikában mennyi marad majd meg ezekből a szinte rázúduló szépségekből? Ki tudja. Ezt csak az idő mutatja majd meg. -A képeid, mint mindíg, most is csodálatossak Verám.

  2. Ja, és a befáslizott autó!! Hát AZ FANTASZTIKUS. Ki lehetett deríteni, h. miért kötözték be? Most még egyszer megnéztem a képeket és rájöttem, h. nem is falvak, hanem kisvárosok ezek, ugye? Megáll az eszem, hogyan maradhattak meg ilyen középkori épségben?!

  3. Daninak a traktorok, lovak, legeleszo baranyok, bocik es a tenger tuti megmaradnak :) es legfokeppen maga az erzes, hogy egyutt vagyunk, egyutt kirandulunk es fedezunk fel egy csomo szamara is erdekes dolgot! Szerintem nem az a lenyeg, hogy pontos varos v falukep maradjon meg benne, hanem maga az utazas es felfedezes szeretete es a kivancsisag a vilagra!
    Az auto szerintunk vmi poenos eskuvoi szokas lehetett, mert epp eskuvo volt a templomnal es az ifju pare volt az auto :) virag helyett mennyivel olcsobb es eredetibb megoldas, nem ? :DDD
    Amugy ezt az egyet ‘kategorizaltak’ varosnak, a tobbi tenyleg kisfalu, amirol meg irok majd :) Tenyleg gyonyorusegesek es fantasztikus milyen jo allapotban meg tudtak orizni oket!
    Nagyon szeretunk mi is ilyen csodalatos es hangulatos kisfalukba kirandulni, de elni inkabb a ’tisztara csuviszkolt’ varosokat valasztanank egyelore ;)

  4. Pingback: Santillana del Mar y Llanes | Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s