Patones de Arriba

Erre a szamunkra eddig ismeretlen kisfalura Ene es Carlos baratunk hivta fel a figyelmet meg pentek este, amikor atjottek hozzank egy kis ‘lakasavatora’ *tegnap ota fuggonyokkel egyutt elunk* ;)

Patones de arriba itt van Madridtol eszakra, a Sierra de Norte-ban, kb 50km-re.  A falu melyen a hegyek kozott bujik meg es ket reszbol all, egy ‘lenti: Patones de abajo’ es egy fenti: Petones de arriba’. Ez utobbi egy kis hegyen talalhato es turizmusbol el rendszeres latogatokkal, sok etteremmel es szallas is talalhato. Olyasmi kisfalu ez, mint Chinchon, ahova a madridiak eloszeretettel jarnak hetvegente ebedelni, tapasozni (az arak eleg magasak). Viszont meroben mas hangulata van, mint Chinchonnak. Hofeher hazak helyett itt sotetszinu termeskovekbol epult pala tetos hazikokat talal az ember, szinten girbe-gurba emelkedos, zeg-zugos utcakkal. Hihetetlen hangulatos es gyonyoru hely! A kornyezete es a szomszedos El Atazar pazar latvanyt nyujt. Patones de arriba mar az 1500 evekben letezett! Szamos latnivalo, kirandulohely, biciklis utvonal es turautvonal varja az arravagyokat. Nekunk nagyon bejott, megyunk maskor is, latogatoinkkal egyutt:)

Akinek tetszett, akkor annak a tobbi kep is fog az albumban :)

Advertisements

3 thoughts on “Patones de Arriba

  1. Oh my… csak a fenti par kep alapjan beleszerettem ebbe a kis faluba… :) Imadom az ilyen hangulatu helyeket… csodalatos!!

    Sikeres ovikezdest holnap!! :)
    Puszik!

  2. Pingback: Oszi hetvege – Patones de Arriba | Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s