Nyari megfazas

Miutan hetfon este Karesszal megegyeztunk, hogy masnap felhivom a kozelben talalt homeopatias klinikat kerni egy idopontot, ahol felkeszitenek bennunket az ovi kezdesre, hajnalra Dani belazasodott (-Murphy…grrr). Felhivtam reggel a klinikat, de mint kiderult egesz augusztusban szabadsagon vannak a homeos orvosok, igy szeptemberre  kaptunk idopontot.

Igy aznap delelott a Sanitas ugyeletere mentunk, ahol nemcsak Danit, de Kareszt is megneztek, miutan visszaesett ebbe a franya, legkondi okozta nathaba. Ot azzal engedtek el, hogy ne menjen legkondis helyre, mire a fonoke az egesz emeleten kikapcsoltatta a legkondit (ezt nevezem jofonoknek v megbecsult dolgozoi elonynek ;) Dani eseteben pedig felkeszitettek, hogy 24 oran belul kialakulnak a megfazas tunetei a laz mellett, mivel rettenetesen piros a torka. Emellett keruljuk a napfenyt es medencet. Ket napig  lehuzott redonyok mogott a sotet, delutanra igy is forro lakasban toltottuk, sok nyuglodes es minimalis alvas kozepette…A jo hir azonban, hogy harmadnapra teljesen megszunt a laza – mikozben vegig az itteni homeos bogyokat kapta, amik ugy nez ki hatottak, mivel nem romlott az allapota es a laza is elmult. Valoszinuleg a piros torok is lecsillapodott, mivel masnapra mar visszajott az etvagya is es anyatejen kivul (igen, meg tovabbra is ragaszkodik az anyatejhez a kis lelkem;) evett minden mast is. Az itteni homeopatias keszitmenyek, amiket hasznalunk, annyiban masok, mint otthon, hogy itt kulon szimptomakra kaphatoak. En mindig tartok itthon altalanos immunerositesre valot, megfazasra & lazra, bedugult orra, vmint torokfajasra.

Ezenkivul nem tartunk itthon gyogyszereket, csak vitaminokat. Ha megis barmire szukseg lenne, minden sarkon van gyogyszertar, persze ha lehet inkabb nem elunk veluk.  Sokkal inkabb hivei vagyunk a termeszetes gyogymodoknak es a megelozesnek. Igyekszunk itt is megtalalni az alternativ, termeszetes megoldasokat, ami kicsit hosszabb ideig tart, de azert alakulunk. A megfazasnal nekem  pl. tovabbra is anyukamtol tanult baberlevel- es harsfatea tea mezzel, a kamillas gozoles a napi C 1000 vitamin, homeos bogyok kozul pedig az Oscillococcinum keszitmeny segit leginkabb.

Advertisements

One thought on “Nyari megfazas

  1. Pingback: Tusszentes, pakolas, alvas « Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s