Kezenfogva Lisszabonban

Mielott a feledes es kagylok teljes homalyaba merulne inkabb megirom az utibeszamolot a gyonyoru portugal fovarosrol :-)

Valojaban ugy kerultunk Lisszabonba, hogy az evek alatt osszegyult legimerfoldjeink lejaro felben voltak. S mivel  cserebe egy-egy ingyenes Kozep v Eszak-Amerikai utra tudnank bevaltani,  semmikepp nem szerettuk volna veszni hagyni, de elkapkodni sem. Iden nem lett volna affinitasunk sem megszervezni sem kivitelezni egy ekkora lelegzetu utat, igy  dontottunk accountjaink aktivalasa mellett, amihez nem volt masra szuksegunk, mint egy SkyTeam tagos legitarsasag szolgaltatasait igenybevenni. Az AirEuropa tunt a legpraktikusabbnak innen, es ez a lisszaboni ut volt az a tavolsag (ami 1 ora repulout innen), amit erdemes volt meg ket napra is megszervezni. A terv az volt, hogy mig anya Madridban van, bevallal egy ejszakat Danival,  mi  meg Karesszal eltoltunk egy romantikus masfel napot kettesben :-) Ez volt az elso, hogy Dani nelkul indultunk neki, s hogy en nelkule toltsek el egy ejszakat. Meg kell vallanom, ahogy ez altalaban lenni szokott, a ‘maminak’ ment nehezebben, azaz nekem. Daninak, mivel meg nem alakult ki az idoerzeke, es kedvenc Nanojaval tolthette ezt az idot, majdhogynem fel sem tunt neki, hogy tavol voltunk. Ejszaka is jol aludt, egeszen reggel 9ig, ami mostanaban az altalanos ebredesi ido :-) Mi ehhez kepest egyetlen percet sem tudtunk aludni, mivel szegeny Karesz, megfazasanak utolso stadiumabol hatramaradt egesz ejszakas kohogo rohomtol szenvedte at az ejszakat, igy vele egyutt virrasztottam en is :-/ Penteken mar reggel koran landult a gepunk Lisszabonban, ami 1 oraval elorebb van, igy egy teljes nap allt rendelkezesunkre, hogy amennyi csak a labunkba belefer, felfedezzuk a varost, es elsodleges benyomasokat szerezzunk.  Egy nap volt, megis nagyon tartalmas,  rengeteget talpaltunk es mindent, amit lehetett gyalogosan bejartunk, s kozben nem felejtettunk el sem lazitani sem egymas tarsasagat elvezni, sem tobbszaz kepet kesziteni :-) Nagyon jol sikerult, a kagylokat es atvirrasztott ejszakat beszamitva is ;)

Benyomasainkrol, elmenyeinkrol bovebben majd egy kovetkezo posztban irok, addig is par asszociacio, ami a varossal osszekapcsolodik, melyek annyira jellegzetesek szerintem a varosra es annak hangulatara:  ‘szaguldo’ regi sarga villamosok; szines, csempesfalu hazak; dekadens oromzatok ; teraszos ettermek; meredek, hangulatos utcacskak, koztuk kifeszitett ruhaszaritokkal; sok-sok bouganville es palma; es a gyonyoruseges hajo-mintas kandellaberek !

Advertisements

2 thoughts on “Kezenfogva Lisszabonban

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s