Moraira

Nekem az ut soran Moraira lett a szivemcsucske. A kapraztos tengerparti kilatas, az egymast valto homokos es sziklas oblok latvanya,  a viz attetszo szine, az egesz hely nyugodt es kiegyensulyozott hangulata engem szemely szerint kicsit Californiara emlekeztett, azon belul is a hangulatos kis tengerparti varoskakra, Montereyre. Moraira, mint kesobb olvastam rola, a Costa Blanca egyik turistak altal legkevesbe ismert bajos kis ‘zuga’, ami tenynek koszonhetoen teljesen megorizte ‘romlatlansagat’.  Mi magunk is csak veletlen vetodtunk oda, mert az utikonyv sem tesz rola emlitest. Xabiabol Calpe-ba visszamenet  egyszeruen megkapta a szemunket es a delutani szieszta utana visszmentunk megnezni. Megerte, de meg mennyire! Csodalatosat setaltunk a tenger feletti sziklakon huzodo utmenten. Szerintem szavak sem szuksegesek hozza, a kepek remelhetoleg sokat elarulnak es visszaadnak a hely szepsegebol, de ha vki teheti, akkor nezze meg maga is!

S ha vki kocsival jar erre, akkor alljon meg feltetlen az alabbi Fish&Chips helyen, ami a Moraira fele vezeto ut menten van. Hatalmas adag friss sulthalat arulnak, nagy adag fincsi ropogos sultkrumplival, mindossze 7 euroert. Emellett van ‘delutan tea kombo’ is (3euroert), ami egy csesze teabol es egy oriasi nagy szelet sutibol all.  A sutemenyekbol van valasztek boven, nem kell aggodni. Hamisitatlan angolszaszi hangulat ;) Kedves brit csajok vezetik amugy a helyet.

Advertisements

5 thoughts on “Moraira

  1. Detti, nekem is elallt, amikor elindultunk setalni a sziklak feletti setanyon es elenk tarult az a latvany, amit az elso kep ad vissza. A termeszet nem gyozi az embert lehengerelni szepsegevel!

  2. Pingback: Calpe « Living here and there

  3. Tenyleg hasonlit Monterey-re, csak a tenger szine attetszobb! A fish&chips nagyon jol hangzik igy ebedido tajt…:) Csodasak megint a fotok!pusz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s