Xabia

Ami Xabiaban megfogott, az a kikoto elotti nagyon hangulatos setany, ami tele volt helyes kavezokkal, ettermekkel, ahol reggelit is felszolgaltak. A sok feher napernyo, es a mogotte csillogo tenger latvanya nagyon osszhangban volt. Egyebkent meg nincs is jobb, mint egy kikotoben, vagy tengerparton meginni egy jo kavet, vagy enni egy jo sult halat :) Ezek a momentumok meg emlekezetesebbe teszik a pillantot. Soha nem felejtem el peldaul, amikor Montereyben, Californiaban, vettunk ketten egy nagy Clam chowder levest (amit jobb helyeken cipoban szolgalnak fel) – a vilag egyik legjobb levese szerintem!-, es leultunk vele a parton es olyan elvezettel ettuk, hogy soha nem felejtem el sem az izet, sem a latvanyt, sem az erzest, amit minden egyutt adott! Ugyanilyen nagyon emlekezetes tengerparti elmeny, amikor Sydney egyik partjara lesetaltunk egy hatalmas adag Fish and Chips-szel (erre meg visszaterek kesobb), amire egesz ido alatt ahitoztunk, de nem tehettuk meg diakkent, 2002ben, hogy vegyunk, mert minden penny be volt nagyon osztva. Mar az utolso napokban volt ez, s tenyleg az utolso fillereinkbol vettunk kozosen egy nagy adag capahusbol keszult Fish&Chips-et, mert anelkul nem mehettunk volna haza :)) Isteni volt, es azzal, hogy a negy honap alatt, csak ezt az egyet ettuk, igy orokre emlekezetes marad ;-)

Mindenesetre nagyon jo lehet minden nap igy a tengerparton elfogyasztani a reggelit ilyen latvannyal a hatterben. Teljesen elviselhetonek tunik akar hosszutavon is ;-) Xabianak van egyebkent egy nagyon kedves kis ovaros resze is, ahol mi nem tudtunk most megallni, mert harom gyerekkel mar az is szep teljesitmeny, hogy egy varoskaban egyszer kiszalltunk mind az autobol es indultunk neki gyalogosan felfedezni az adott helyet. Xabia eseteben pedig a regi varosresz gyalog messze lett volna ettol az ujabb tengerparti resztol. Nem bantuk, hogy csak ezt a reszt jartuk be, mert ez is nagyon szep volt.  Mas mint Altea gyonyoru zegzugos utcai, de a part peldaul itt jobban tetszett. Valojaban mindig minden hely mas es mas dolog miatt fogja meg az embert, nem? Ezert is valasztottam ki ezt a harom kulonbozo varoskat, mert mind nagyon tetszettek, annak ellenere, hogy kulonbozo hangulata volt mindegyiknek. Xabia kepek ITT.

Advertisements

4 thoughts on “Xabia

  1. Orulok, hogy a Monterey-i clam chowder ilyen emlekezetes volt! Fura, hogy mar 4 ev eltelt azota! Ha legkozelebb jottok, Carmelt is meg kell neznetek, odaig ha jol emlekszem nem mentetetek le. A Costa Blanca-i fotok gyonyoruek!:) puszi

  2. Draga Eszterem, hogy ne lenne emlekezetes! Orokre a szamban marad az ize ;) Carmel szeleig jutottunk tenyleg csak el, nem jutott ido, hogy korbesetalgassunk. Legkozelebb mindenkepp!!!
    Egyebkent az egesz ut alatt kicsit Californiaban ereztem magam. Sokat gondoltam Ratok, nem csuklottatok? ;)
    Meg jovok egy Moraira poszttal, ami nekem egy az egybe Cali volt ;) a spanyol Monterey ;) De majd te megmondod, hogy teged is emlekeztet-e, vagy csak az en 3 hetet ott toltott emlekeim beszelnek ;) puszi

  3. Pingback: Calpe « Living here and there

  4. Pingback: A-Z Traveling Game :) | Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s