Alrededor de Principe Pio

Principe Pio az egyik legfontosabb es legnagyobb forgalmi csomopontja Madridnak, ahol tobb metrovonal, kulvarosi vonatok (cercanias), helyi es tavolsagi buszok talalkoznak. Nem ugy kell elkepzelni, mint egy ronda kozlekedesi csomopontot, mivel minden forgalmat, amit lehetett, levittek a fold ala, igy fent gyonyoru az egesz kornyek, szamos erdekes latnivaloval.

A Regi Eszaki Allamos egyik reszet gyonyoruen atalakitottak bevasarlo kozpontta, teljesen meghagyvan az eredeti epulet stilusat. Mi eloszor jartunk az epuletben (itt talaltunk legkozelebb parkolohelyet a Campo del Moro-hoz) es egeszen lenyugozott maga az epulet. Nagyon szeretem ezt a fajta epiteszeti hozzaallast, ahogyan felujitanak, megorizven az epulet eredeti szepseget, stilusat. Sok ilyen epuletet talalni Madridban, de a masik nagy kedvenc, az el Mercado de San Miguel epulete, ahol fantasztikus kornyezetben es hangulatban tapasozhat az ember! Az egyik legszebb, nem hagyomanyos, piac, amit lattam. Szinten erdemes felkeresni, ha erre jar az ember! Kozel a Plaza Mayorhoz fekszik.

A Principe Pio-nal talalhato a Campo del Moro, kiralyi reszhez tartozo gyonyoru park, ami sem a madridiak, sem a turistak koreben nem annyira ismert, mert bejarata kiesik a ‘turisztikai verkeringesbol’. Pont ez adja azonban a park vonzerejet is: nyugalom, madarcsicserges, tobbszaz eves hatalmas arnyas fak, illatos jazmin- es bodzabokrok tomkelege, facankakasok, kacsak es a beszedes szabadon rohangalo pava  tesz megkellemesebbe egy relaxalos delutant :)

S mindez egyebkent a Manzanares folyo partjan talalhato, ami Madrid ‘csufolt’ folyoja. Szegeny inkabb egy gyer patakocskahoz hasonlithato, ami viszont valtozoban van, es ami egy csodalatos varosi project resze, amirol majd picit reszletesebben szeretnek irni, mielott eltununk ujra az eterbol egy kisidore. Tovabbi kepek a Principe Pio kornyekerol ITT! :-)

Advertisements

2 thoughts on “Alrededor de Principe Pio

  1. Ez a park csodálatos, már mint a Campo del Moro!
    A jázmin az egyik kedvenc virágom, nem tudok betelni az illatával.
    Kiszúrtam a zsebredugott kezes fotókat Daniról. A kisfiaink közül Márknak is ez a szokása mostanában. Hogy honnan jön ez nekik, nem tudom, de nagyon bírom. :)

  2. A sok belvarosi park kozul szerintem ez a legnyugisabb, legcsendesebb park es tenyleg gyonyoru! De ratalaltunk arra, amit kerestunk es amitol az allunk is leesett! majd meselek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s