The World’s Fastest Internet Connections

A legfajdalmasabb pont meg igy masfel evvel kesobb is, Korea utan, az internet lassusaga. Megszokhatatlan azok utan, amiben Koreaban lehetett reszunk ket es fel evig. Komolyan, ott mar ha kigondolta az ember mit akar keresni, mar kijott az eredmeny :)) Epp leultem volna potolni  par elmaradt bejegyzest, es Livianal neztem volna a teli olimpiara valo felkeszulesrol szolo videokat, ha nem lenne ilyen gatya lassu a net…neha kicsit jobb, neha elviselhetetlen, inkabb hatatfordit az ember. Kicsit utananeztem es elolvastam a legfrissebb  ezzel kapcsolatos info-tech riportot , aminek olvasasa kozben egybol kihagyott a szivem is; ‘honvagyam’ lesz ilyenkor mindig egy kicsit ;) A technikai fejlettseg persze nem minden es sokakat nem is erdekel egyaltalan, de talan azert nem, mert nincs is benne reszuk. Nincs olyan szinten integralva a mindennapokba, mint peldaul Koreaban.  4 evvel ezelottig teljesen hidegen hagyott mindenfele technikai dolog, ami azonnal megvaltozott, amint kikoltoztunk oda, ahol a vilag  leggyorsabb szelessavu internetet elvezheti az ember meg tobb szaz meterrel a fold alatt is, ahol olyan kis mobil telefonok ezreivel szaladgalnak a pedansan oltozott dolgozok, fiatal tinedzserek de meg a nagyapak is!, hogy leesik az ember alla es meg a bekapcsolo gombot sem talalja meg elsore. Tenyleg nem lehet nem odafigyelni, es szajtatva figyelni a technikanak ezen szintu fejlettseget. Miota visszatertunk Europaba ujra alabbhagyott az erdeklodes, hiszen ‘ingerszegeny kornyezet ez, technikai szinten. Spanyolorszag kivaltkepp!

S ha mar a listarol emlitest tettem, alljon itt par mondatban mi is szerepelt ebben a riportban.

A listan vezetok, Del-Korea (74%osan), Japan(60%osan) es Hong-Kong(46%osan), akik a vilag legjobban behalozott helyei, a legmagasabb szamu szelessavu internetes kapcsolattal.

Del-Korea magasan vezet minden teren, ahol az internet sebessege 14.6Mb per masodperc (Mbps)!!, mig Japanban 7.9Mbps, Hong Kongban pedig 7.6Mbps.

Tovabbi ‘top ten’ orszagok kozott szerepel Romania, elsokent Europaban (ami meglepett), oket koveti Svedo., Hollandia, Svajc, Dania, Cseho. majd az USA a maga 3.9Mbps sebessegevel a 18. helyen.

Spanyolorszagot nem is emlitik es a teljes listanak most nem neztem utana, ne rontsam a renomejat megtovabb technikai fejlett(len)seg teren ;)) Mindegy, ez van, most ezzel kell beerni.

Advertisements

8 thoughts on “The World’s Fastest Internet Connections

  1. Akkor vajon hany evvel vannak a Tavol-Kelethez kepest lemaradva? :-o Lehet Spanyolorszaggal vannak kb egy szinten ;) Vegulis, itt a tengerpartokat kell elvezni, a jo klimat meg a jo bort, verdad?

  2. Elso spanyol internetes elmenyem 1997-es. A diakok az egyetemi gepeken (UAB) folyamatosan DOOM-ot jatsztottak, amitol minden egyeb funkcio belassul es meg egy emilt is nehez volt elkuldeni.

  3. 1997-ben szuper, hogy egyaltalan volt mar internet! Akkor kezdtem en is az egyetemet es az debreceni egyetemen is csak egy olyan helyiseg volt, ahol volt vmi net-szeruseg, es mutogattak nekunk ‘ora’ keretei kozott!
    Most szerintem Spo-ban meg mindig nincs gyorsabb, mint 12MB-os internet! Vannak ugyan hirdetesek 30 es 50MB netrol is, de mi azt nem hisszuk el :D Itt attol is fugg, hogy hol ul az ember, hogy legyen net vagy epp mobil terero :D Nalunk pl. csak a lakas bizonyos pontjain lehet telefonalni :-o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s