Parque Nacional de Timanfaya

Ahol az ordog nem alszik, sot meg hust is grillez ;-) Paratlan hely. Lenyugozo az egesz nemzeti park. Nem az a  tipusu nemzeti park, ahol szebbnel-szebb novenyeket es kulonleges allatfajokat latni, hanem arra eszmeltet ra, hogy mennyire lenyugozo lehet egy teljesen kopar kiegett videk is, ahol vulkan kraterek, lavafolyasok, szenne egett talaj van ameddig a szem ellat, ahol a homerseklet eleri a 400fokot alig par meterrel a talaj alatt, ahol mai napig eszlelnek vulkanikus folyamatokat.

Ahol a vekonytalpu szandim ugy atforrosodott, mintha a padlofutest maximalisra vettek volna alattunk. A demonstralas reszekent kezembe adott forro kavicsok csak ugy repultek ki a kezembol, mert nem tudtam tartani oket. S itt talalhato a vilag egyetlen olyan etterme, ami a foldbol feltoro vulkanikus forro hot hasznalja fel grillezeshez – az etterem neve   ‘El Diablo’ (az Ordog Etterme).

Ahol az uralkodo szin a korom fekete es az elenk voros! Ezen a teljesen kihalt helyen bizonyos reszeken kiszallni sem lehet az autobol/buszbol, mivel az a minimalis kezdodo elet, ami kialakult, az tobbszaz ev es a vulkanikus hamu vizmegkoto erejenek eredmenye.

Az utolso kep mar a nemzeti parkban, hanem amelletti vulkanikus teruleten keszult. Tetszett ez az arvalkodo palma latvanya a semmi kozepen.

A belepo a nemzeti parkba 8euro fejenkent.

Advertisements

8 thoughts on “Parque Nacional de Timanfaya

  1. Valoban nem ilyen tajakhoz szokott a szemunk, foleg, ha nyaralni megyunk… megis, engem teljesen elbuvol ez a kietlen, “holdbeli”, vulkanikus taj… :) ahogy gondolom szinte mindenkit, aki arra jar. Nagyon szivesen megneznem en is a sajat szememmel!

  2. Hat csak nyaralaskor lathatja az ember ezeket az izgalmas tajakat, nem is munka kozben ;) Mivel nem az egyhelyben lecovekvos, parton hesszelos fajta vagyunk mi sem, pont idealis volt a hely szamunkra :) Dani is mar 10 napos koratol ehhez van szokva, hogy ‘menni kell felfedezni’ amikor csak ido van ra :))

    LiliNortianyu, nem volt felelmetes a hely egyaltalan. En is csak azt sajnalom, hogy mivel Dani aludt vegig kozben az autoban, nem tudtuk kiprobalni a fincsi ‘pokol-tuzen’ pirult csirkecombokat :DDD

  3. Szuper egy hely. Nekünk nagyon bejött a Kanári-szigetek, főleg, hogy ilyenkor is kellemes az idő.
    Mi Fuerteventurán nyaraltunk, de bármikor szívesen visszamennék.

    Ott nem ilyen aktív a vulkáni működés, de kialudt kráterekhez mi is elkirándultunk az ún. kis négykerekű buggykkal:)

  4. Voltatok Fuerteventuran? Tervezunk majd egy hosszuhetvegere menni mi is. Bar, akik voltak mar, azt mondjak szep, csak nincs sok latnivalo, 2-3nap eleg ra. Mondjuk en el tudok kepzelni par napot, hosszu homokdunes tengerpartok menten is :) csak uldogelni, olvasni, setalni, hallgatni a tenger zugasat! Imadom a dunes, erintetlen partokat! Cape Cod-on voltak ilyen csodalatos homokdunes (meleg) tengerpartok, ahova evek ota mostmar visszavagynek…na de ami kesik, egyszer eljon… ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s