Cheesecake with strawberry jam

Ebben a nagyon finom sutiben az egyik jo dolog, hogy nem kell sutni sem (ha vki tartana tole), a masik, hogy ebbol adodoan elrontani sem lehet :-) Mindossze turelmesnek kell lenni, mivel egy ejszakat a hutoben kell hagyni, hogy osszeerjenek az izek es megszilarduljon, amennyire tud :-)

Hozzavalok:

250g barmilyen teljesorlesu keksz (pl: digestive keksz)

100g vaj

1 zacsko zselatin

250g cream cheese (Philadelphia) es 250g ricotta (de lehet az egesz 500g cream cheese, vagy fele cheese cream es fele tehenturo)

100g cukor

300ml tejszinhab, felverve

1 citromnak es 1 narancsnak a haja reszelve + par csepp citrom izles szerint

eperlekvar es csokiontet disziteshez

Kivajazunk vekonyan egy 22-24cm atmeroju sutoformat. A kekszet robotgeppel aprora torjuk es osszedolgozzuk a 100g vajjal. Ez adja az alapot, amit szepen belenyomkodunk a sutoformaba.

Feloldjuk a zselatint eloiras szerint es felretesszuk. A 3dl tejszinhabot felverjuk. A cheese creamhez hozzaadjuk a cukrot, a citrom- es narancshejat, csepegtetunk par csep citromot is, hogy kisse savanykasabb legyen (ha normal tehenturot hasznalunk, akkor nem muszaj, mivel annak termeszetes savanykas ize van, a ricottanak es a cream cheesenek kevesbe). Hozzakeverjuk a felretett zselatint majd szep lassan osszedolgozzuk a felvert tejszinnel. Ezutan az egeszet raontjuk az alapra, letakarjuk es betesszuk egy ejszakara a hutobe. Talalaskor megmelegitunk egy kis eperdzsemet, hogy folyekony legyen es raontjuk a tortaszeletre. Mi pluszban meg olvasztott etcsokival is nyakon ontottuk :-)

Update: 2-3 napig siman elall a hutoben es csak egyre finomabb lesz :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s