Poreleves burgonyaval & Csirkesatay mandulas martassal es rizsel

Poreleves burgonyaval

Hozzavalok:

1 szal porehagyma

3 kockazott burgonya

2 szal karikara szeletelt repa

1 gerezd fokhagyma

4 ek olaj

petrezselyem

bazsalikom

so, (bors)

1dl gorog joghurt

piritott kenyerkocka a talalashoz

Hagymat, fokhagymat, repat olajon 4-5 percig piritjuk, majd hozzaadjuk a burgonyat is es meg 3-4 percig piritjuk. Radobjuk a petrezselymet, bazsalikomot. Sozzuk. Kozben forralunk 3/4liter vizet, amit raontunk a zoldsegekre. Mikor puhara fottek a zoldsegek, botmixerrel nagyjabol pepesre turmixoljuk, majd visszatesszuk a gazra, hozzaontunk 1 dl joghurtot es megvarjuk mig ujra felforr, majd piritott kenyerkockakkal talaljak :-)

Csirkesatay

Pachozvalok:

2ek szojaszosz

2ek zoldcitrom (en simat hasznaltam)

2tk szezamolaj

Mandula martashoz:

(lehet mogyoroval is kesziteni, akkor meg intenzivebb az iz, nekem csak mandulam volt itthon)

egy marek mandula

fel porehagyma

1 ek mez

2 tk szojaszosz

1,5 viz

1 tk kurkuma (vagy curry)

1 tk orolt komeny

1/2 tk koriander

  1. +2 nagy csirkemell file

Csirkemellfilet kockazzuk. Elkeszitjuk a paclet es raontjuk, hagyjuk benne 10-20 percet allni. Majd nyarsra/hurkapalcikara huzzuk a csirke kockakat es betesszuk 200 fokos sutobe 15 percre grillezni. En kozben forgattam, hogy minden oldala szep aranybarna legyen. A pactol isteni finom puha lesz a husi.

A martashoz turmix- vagy robotgepbe tesszuk a mandulat, fohagymat, fuszereket, mezet, vizet es szojaszoszt. Miutan osszeturmixoltuk, attesszuk az egeszet egy serpenyobe, es kb. 5 percig fozzuk, mig jol besurusodik.

Mindezt rizzsel lehet talalna. Nagyon jol sikerult ebed volt :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s