Faradtsag, Anyasag, Boldogsag

Reggel 7es ebredes, majd a vall teljes kiakadasa. Annyira, hogy megtartani sem tudja pici 9 kilos csemetejet, segitseg kell hozza. Papi jon, segit, mami pedig jobb otlete nem leven belefekszik egyedul egy nagy forro kadba, amire ember emlekezet ota nem kerult sor. Az egyetlen, felretett illatos kis fahejas furdogolyojat is beleteszi a kadba, es megmerul benne, 20 percig a viz alatt probal lazitani es erot gyujteni a naphoz. Az izmok fellazulnak, kezd ujra mukodni a vall es mar jobb a kozerzet is egybol! Indulhat a nap! Ismet mosolygosan, jatekosan! Dani gyerkoc 9korul alszik 1 orat, mami rekord sebesseggel probalja vasalni a felgyult ruhahalmot, de nem er a vegere… Kozben a spanyol oktato hanganyagot hallgatja, amire probal koncentralni ugy, hogy kozben ne egesse ki a ruhakat :-) Reggelizni meg nem volt ido, csak egy nagy darab repat ragcsal mindekozben. Sikerul nem osszekennie vele a feher ruhakat sem, igy teljes a siker. Bar az ingek vasalasa legkozelebbre marad. Danimano ebred is, ready to continue his exploration :) Gyors pelus csere, reggelizesi szeansz tobb-kevesebb sikerrel. Kap a vegen egy kis piritott kenyerdarabot, amivel aztan modszeresen beszorja a konyhat (magara vessen a mami ;)), de fontos, hogy ismerkedjen, tanuljon, fedezzen fel mindent a gyermek! Majd miutan kiporszivozta a morzsabol a gyerkocot es a konyhat is, Dani lekerul a foldre es mar el is tunt. Bottal uthetik a nyomat, szem nem kepes mar kovetni :-) Mami szalad utana, kozben a piritos kenyeret probalja futtaban megvajazni. Feltet mar nem kerul ra, de meg ket szelet paprikat sikerul mellenyalabolnia es mar a nappaliban is van, ahol Dani az asztal alatt, a szekek alatt jar. Gyorsan korbeparnazza az osszes `gocpontot`, hogy ne tudjon semmi szamara veszelyeset elerni a kis kezen-labon-jaro. Bezarja az ajtokat, igy a nappaliban, haloban es a folyoson is biztonsagosan tud a kis felfedezo rodeozni. Kezdi a szekek aljan levo muanyag gombok vizsgalataval, majd mar `repul` is tovabb a piros focilabdajat kergetve a lakason keresztul. Labda begurul a kisagy ala a haloban. Nem eri el, nagyobb a feje, mint a kisagy alatti res. Ott a tukros beepitett szekreny, s hamar ott, akkor megnezi, hogy fest a tukorbe epitett kisfiu :)

Mindekozben jo ralatassal az esemenyekre, mami megprobal leulni megenni a kihult piritosat es meginni a  hideg cappucinojat, mire a gondolatok letamadjak.

Elgondolkozik vajon meddig lehet ezt segitseg nelkul csinalni? Nemi-nemu idonkenti segitseg is nagy konnyebbseg lenne neha! Az elmult idoszakban keves maradt az aktiv pihenesre. Aktiv pihenesre, mint alvasra, olvasasra, semmit-csinalasra :) Az aktiv rekrealodasban nincs hiany. Minden szabadidot igyekeznek kint a tavaszi jolevegon tolteni, kirandulni, kozos programokat, varosnezest szervezni. Mostmar egy-egy kint-eves is jol esik kozosen, mert jo neha nem fozni. Megha csak felorat szan is ra  az ember, azert az gyerek mellett es evessel egyutt is min. masfel lesz. Jo ugy enni, hogy sem elokeszulni, sem mosogatni, sem takaritani nem kell utana! A Kismusketas rohamos leptekkel fejlodik, mire a papi hazaer, mindig tud vmi ujat. Aludni ennyi felfedeznivalo mellett, hogyan is tudna 1 oranal tovabb?

Messze a csalad es baratok, de igy is boldogok es jo erzes tudni, hogy megertik az otthoniak, tamogatjak lelekben es amikor csak lehet jonnek latogatni, amit mindig nagyon varnak! Az embernek adott esetben egy elete van igy egyutt, amibol a legtobbet szeretne mindenki kihozni, s megha vannak is nehezsegek, amik ezzel az eletstilussal jarnak, megeri! Leginkabb rugalmassag es kompromisszumok kerdese. Sajat dontes, sajat felelossegvallalas is.

A faradtsag is csak atmeneti…mintahogy ez az idoszak is, amit most kell atelni!

Dani mar az ablakon nezelodik ki, indulni kell setalni…a tovabbi gondolatok varhatnak egy kovetkezo alkalomig :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s