Kokuszos rizs csokiontettel es mandula pelyhekkel

Hianyzik a rizs. Nincs mit tenni, hianyzik, mert miota idekoltoztunk egyszeruen lecsokkent a rizsfogyasztasunk. Ezt valoszinuleg csak az erti meg, aki vagy alapbol rizsimado vagy mar elt Azsiaban. Ugyanis meg az olyan emberek is (mi is kozejuk tartozunk), akik ugy mennek ki, hogy eves rizsfogyasztasuk nem haladja meg az evi haromszori alkalmat, is total rakattannak rovid idon belul a rizsre – leven mas valasztasuk egyebkent sem lenne ;o) Eloszeretettel keszitek most is azsiai kajakat itthon, de sajnos ritkabban. Ez a mostani recept azonban mas lesz, mivel desszert keszul belole :) Nemregiben talaltam ra a receptre, es termeszetesen tovabbfejlesztettem, mert nem is en lennek, ha ezt nem tennem :) Erzesre szeretek fozni, igy ezuttal is csak korulbeluli erteket tudok irni, hogy mibol mennyire van szukseg.

Kokuszos fahejas rizs csokiontettel, naranccsal es mandulaval

Kb 250gramm rizset tettem fel vizben foni. Mikor elkezd szetfoni a rizs, hozzaontok kb 1,5dl kokusztejet, majd hozzaadok egy masfel zacsko vaniliascukrot, egy ek kokuszreszeleket es egy kk fahejat. Ha nem eleg edes, lehet meg tenni egy kis sima cukrot is. Miutan osszefoztem, egy masik labosba ontok 1 deci kokusztejet es megolvasztok benne egy feltabla jominosegu etcsokit. A kesz rizses finomsagot kistalra teszem, leontom a forrocsokival, szorok ra mandulat es narancsgerezdekkel talalom :-) Kb 15 perc alatt megvan a rizsfozessel egyutt :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s