Valtozas

26 honap. Ennyi ideje elunk Szoulban … es most megint valami uj jon.

Azon gondolkoztam, hogy az uj hely, ahova koltozunk lesz-e ennyire szeretheto? Felesleges kerdes, mert tudom a valaszt – EZ LEGINKABB CSAK RAJTUNK MULIK. Bar hihetetlenul hangozhat, de sok viszonylatban valoszinuleg meg hasonlo is lesz az uj helyen, mint itt, mig szamos tekintetben pedig  egeszen mas – de pont ez a vonzo benne!

Ide meg ketten erkeztunk, de innen mar harman tavozunk…

Hetek ota ugy jarok le-fel az utcakon, mint egy `scanner`. Mindent, ami a latoszogembe kerul `scannelek`, s igyekszek belevesni az emlekezetembe `orokre`. Talan nem is lesz olyan nehez, hisz annyi, de annyi minden kot ide. Mindenekfelett Dani szuletese, hiszen ezzel Korea valt szamara szulofoldde… De akkor vajon mi szamara Magyarorszag? Talan nincs is ra jo kifejezes…egyelore…

Kozben scannelem az ablakunkbol elenk tarulo kialatast, a kornyezo hegyeket, az emberek arcait, helyeket, illatokat, izeket, erzeseket, amik csak itt fognak el, pillanatokat es az itt eltoltott tobb, mint ket ev elmenyeit, amibol szerencsere kijutott boven: kulturalisan is; szamos hely felfedezesevel is, es hat ne tagadjuk, kijutott boven munkahelyi kihivasokbol is, ami mind formalt bennunket, hozzank adott, esetleg el is vett, es talan at is alakitott. Igy van ez rendjen!

Nagyon sokat koszonhetunk ennek az orszagnak, a koreai embereknek, es a cegnek! hogy mindezt lehetove tette…Most oszinten ugy erzem, hogy soha nem szerettem meg egyetlen orszagot sem meg ennyire, de nem tartom lehetetlennek, hogy erzek majd hasonlot mas hely(ek) irant is!

Utunk tehat nem all itt meg, hanem uj vizeken folytatodik, ahonnan tovabbra is igyekszunk majd beszamolni elmenyeinkrol! S ezzel meg nem zarom teljesen `koreai` soraimat, csak ezen gondolatfuttatasomat…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s