Az elmult ket honaprol roviden

Hogyan is teltek az elmult honapok? Gyorsan, mint eddig. Lassan 20. honapja vagyunk mar kint, es annak ellenere, hogy erezzuk a fantasztikus elmenyek hatasara az ido mulasat, megis olyan mintha a `kaland` most kezdodott volna…

Iden kulonosen hideg telunk volt, hidegebb mint tavaly es tovabb is tartott. Bar a minuszok ellenere a nap derekasan sutott vegig, csak ahhoz volt gyenge, hogy melegitsen is. Tegnap volt az elso igazi meleg, langyos tavaszi nap, amikor mar csak kardiganban jottunk-mentunk :-) Remelem marad es tovabb melegszik!

A hidegen ugy probaltuk tultenni magunkat, hogy barati talalkozokat szerveztunk hetkoznap es hetvegeken is. Januar-februarban a kialakult gasztroturank allomasai hoztak vidam es kellemes pillanatokat a hetkoznapokba ;) Ennek az volt a lenyege, hogy minden alkalommal Szoul egy-egy kulonlegesebb ettermet fedeztuk fel & probaltuk ki. Legtobb alkalommal Wine&Dine jellegu helyeken fordultunk meg, nehany autentikus kinai-japan-koreai-indiai etterem mellett. Szoul hires a szamos szinvonalas ettermerol, amellett, hogy a varosban sok `nepi kajalda` jellegu igenyes vagy epp kevesve igenyes hely is van, ahol olcsonak mondhato egytal eteleket lehet elfogyasztani egy-egy vidam asztaltarsasaggal (alt. 7000-12000won kozott). Egy Wine&Dine helyen mar ketfore atlagban 60.000wont, kb 65USD-ra kell szamitani. A kiszolgalas mindenhol nagyon jo, es a gozolgo etelek pillanatok alatt megjelennek az ember elott, odafigyelnek a vendegre es a `minden megoldhato mentalitas` jellemzo. Gasztroturaink mellett a hetvegi nagy kartyazasok es tarsasjatekok adtak a tovabbi szorakozasi lehetoseget, vmint a szombati gyakori kozos ebedfozesek, a vasarnap delelotti kozos reggelizesek/bruncholasok, amik minden alkalommal nagyon jo hangulatban teltek! A hetvegi delelottoket vagy delutanokat igyekeztunk kulturalis programokkal is megtolteni, elmentunk egy-ket kiallitasra (Van Gogh, Kandinsky, Chun Kyung-Ja), vagy pl. a fiuk multhetvegen LA Galaxy meccsen voltak ;), es ezenkivul Szoul azon helyeit igyekeztuk felfedezni, melyeken meg nem jartunk. Most, hogy mar kocsival jovunk-megyunk a varosban, igy olyan helyekre is eljutunk, ahova tomegkozlekedessel korabban nem. Bar ettol fuggetlenul tovabbra is tartom, hogy ebben a 12 millios nagyvarosban tokeletesen el lehet boldogulni a nagyszeruen kialakitott tomegkozlekedessel, legfokeppen metroval. A buszozas, a mar korabb emlitett vad-vezetesi stilus miatt, inkabb az extrem sportok kategoriajaba sorolando ;) Viszont nem lehetetlen felvenni a `ritmust` es GPS nelkul is elboldogultunk es odatalaltunk eddig mindenhova varoson belul. Igaz Great Seoul teruletet meg nem hagytuk el vele eddig ;)

Ezenkivul `ateltuk` mi is a tobb, mint erdekes Hold Fogyatkozast, amitol ket-harom napig nem tudott egyikonk sem aludni, de a kepek arulkodoak, hogy nem hetkoznapi jelensegrol volt szo, s a Hold szine dobbenetes, hogy mennyire kulonbozik az egymas utani ket ejszakan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s