Aszaltszilva leves

Beletettem kb. 20 szem aszaltszilvat fel liter vizbe fozni, tettem hozza 3-4 szegfuszeget, egy darab fahejat es egy kis barnacukrot, meg egy csipetnyi sot.

Mikor puhara fott a szilva, leturmixoltam az egeszet (a fahej darabot kivettem belole), majd visszaontottem a labosba es felontottem kb 1,5dl tejszinnel es meg tettem hozza egy kis vanilias porcukrot (otthoni szerzemeny!;) Az egesz olyan suru, kremes es lagy lett.

Van, aki tejfollel es liszttel habarja be. Izles szerint lehet elkesziteni, kinek hogy jon be jobban. Nekem tejszinnel. A tetejere, ha van otthon fahejasporcukorba martott mandula darabok illenek :-) Remelem masnak is megjott hozza a kedve ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s